Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Feestelijke afronding eerste deel renovatie De Werven

Algemeen

DE WERVEN – Almere Haven bestaat nu ruim veertig jaar. Dat betekent dat het zo langzamerhand tijd was voor de gemeente om de eerste wijken te gaan renoveren. De Werven is de oudste wijk van Almere Haven, gebouwd in de periode van 1977 tot 1980. Vrijdag 29 september vieren ze de afronding van het eerste deel renovatie van De Werven.


De officiële opening wordt om 15.15 uur gedaan door bewoner Dick Groenewegen, wethouder Frits Huis en de directeur van aannemersbedrijf Dusseldorp.
De eerste wijk die geheel is gerenoveerd qua infrastructuur was de Wittewerf/Goedewerf in 2016 en 2017. Daarna kwam de renovatie van de Achterwerf. Bewoner Bert Koekkoek: “Het middenterrein was, niet bijzonder, gewoon een grasveld met een pleintje en twee basketbalborden. Er was een bewonersinspraak en hier werd gevraagd het middenterrein een ontmoetingsplaats te maken voor jong en oud. Er werd gevraagd om twee jeu de boules-banen en uiteraard weer de basketbalborden terug te plaatsen en ook het plaatsen van twee doeltjes. Dit werd gehonoreerd.”
Bewoners Dick Groenewegen, Hans de Haas en Marcel Gerritsen opperden spontaan het idee om de nieuwe jeu de boules-banen met een toernooitje in gebruik te nemen. Koekkoek: “Dat plannetje is helemaal uit de hand gelopen. Er werd een commissie gevormd die uiteindelijk bestond uit bewoners, de gemeente, wijkverenigingen en de aannemer(s). Iedereen die iets voor De Werven kon betekenen.”
Het feest op 29 september is voor alle bewoners van de Werven. “Dus (licht) alcoholische drankjes kosten 1 euro, frisdrank is gratis en alle hapjes kosten ook 1 euro.”

Activiteiten


Start 15.00 uur, rond 21.00 uur is het afgelopen. Kunstbus, streetdance, sport en spel, schminken, springkussen, Shantykoor Almere, ijscoman, roofvogelshow, jeu de boule en eten en drinken. Het Shantykoor om 16.00 uur en om 18.00 uur. De roofvogelshow om 16.30 uur. Gedurende de gehele middag is er het oorspronkelijk bedoelde jeu de boules-toernooi.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto