Afbeelding
Almere DEZE WEEK

AviAir Almere versterkt koppositie na twee zeges

Algemeen

PARKWIJK - AviAir Almere heeft uitstekende zaken gedaan in de eredivisie door de finalist in de strijd om het landskampioenschap van het afgelopen seizoen, het Haagse DKC, met 6-2 te verslaan. Ook zondag speelden de Almeerders overtuigend en werd Van Zijderveld BV met 7-1 opzij gezet.

In sporthal Hogeveld in Den Haag wisten de Almeerse dames zaterdag al hun partijen te winnen. Ondanks zijn goede spel verloor Sebastiaan Li met 17-21 en 12-21 van de Nederlands kampioen en de nummer 47 van de wereldranglijst Mark Caljouw. Ook de heren dubbel verloor vrij kansloos hun partij. De dames in het enkel- en dubbelspel wonnen hun partijen met overmacht.

Jelle Maas en Léon Nottelman bleven de eerste game nog goed in het spoor van Mark Caljouw en Michiel Kruijt maar met 17-21 ging de game naar de Hagenaars. In de tweede game hadden de Almeerders weinig in te brengen. Mark en Michiel overklasten ons herendubbel en via 2-11 en 7-21 lieten zij er geen twijfel over bestaan wie in deze partij de besten waren.

In het damesdubbel juist het tegenovergestelde. De eerste game ging in no time met 21-9 naar Tamara van der Hoeven en de op het oude nest teruggekeerde Cheryl Seinen. Na een wat haperende start in de tweede game was ook hier duidelijk wie de sterksten waren. Met 21-14 werden Daisy Bommeleijn en Jessica Huster simpel aan de kant gezet. Tussenstand 1-1.

Aram Mahmoud kende in de eerste game weinig problemen in zijn partij tegen Dennis van Daalen de Jel. Het werd eenvoudig 21-14. Aram dacht misschien de tweede game ook zo even binnen te halen. Niets was minder waar, want Aram kwam met 1-8 en 4-11 achter. Na 6-14 verkleinde Aram beetje bij beetje zijn achterstand en kwam met 20-20 weer op gelijke hoogte. Dat bleek net niet genoeg om de game te winnen, want Dennis kwam daarop op matchpoint en benutte die meteen. In de derde game stond Aram steeds op voorsprong en gaf die niet meer weg. Na 11-7 pakte hij de game met 21-16 en dus de partij. 2-1 voor AviAir Almere.

Manon Sibbald

Manon Sibbald was veel te sterk voor Jessica Huster. De eerste game was met 21-5 voor Manon. In de rust had coach Erik Staats dan ook weinig aanwijzingen voor Manon. Dat ging dus erg eenvoudig, maar dat is geen garantie voor de tweede game. Jessica kon nog aardig bijblijven, maar na de 11-7 was het toch weer snel gedaan met de tegenstand van de Haagse. Met sterk spel bracht Manon met 21-14 de tussenstand op 3-1.

Sebastiaan Li speelde een heel verdienstelijke partij tegen Mark Caljouw. Hij nam brutaal een 8-5 voorsprong, maar Mark kwam sterk terug en nam een 17-12 voorsprong. Sebastiaan gaf zich niet zomaar gewonnen en scoorde 4 punten op rij en kwam op 16-17. Toch was het de klasse van Mark om de game met 21-17 binnen te halen. Ook in de tweede game nam Sebastiaan een 4-1 en 11-9 voorsprong. Helaas kon hij zijn niveau niet vasthouden. Mark schakelde een tandje bij en trok die game met 21-12 naar zich toe en verkleinde de achterstand tot 2-3.

Tamara van der Hoeven
Tamara van der Hoeven mocht weer eens een enkelpartij voor haar rekening nemen en deed dat tegen Marlies Baan. Tamara overdonderde Marlies met haar goede spel en won de eerste game simpel met 21-6. In de tweede game kwam Marlies wat beter in haar spel maar de zege van Tamara kwam geen moment in gevaar. Met 21-14 bracht Tamara de tussenstand op 4-2 in Almeers voordeel.

Dat Jelle Maas en Cheryl Seinen een versterking zijn voor AviAir Almere bleek wel in hun gemengd dubbelpartij tegen Michiel Kruijt en Daisy Bommeleijn. In de eerste game waren de Almeerders oppermachtig en pakten die met maar liefst 21-9. In de tweede game gaven Michiel en Daisy meer partij en kwamen van 11-7 nog terug tot 11-11. maar toen gaven Jelle en Cheryl weer even gas en pakten vervolgens de game met 21-16. Dat betekende een mooie 5-2 voorsprong.

Prooi

De andere gemengd dubbelpartij tussen Léon Nottelman/Ilse Vaessen en Dennis van Daalen de Jel/Marlies Baan leek een prooi te worden voor DKC. Met 21-11 werden Léon en Ilse van de baan geveegd. Maar coach Joris van Soerland leek alles weer op zijn plek te hebben gezet. Want met een 5-0 voorsprong en de met 21-13 gewonnen tweede game kwam de opstanding. Zo ging het nog beter in de beslissende derde game. Die werd met maar liefst 21-10 gewonnen en werd er een mooie 6-2 overwinning behaald op DKC.

De koppositie werd dus verstevigd en die positie moet in het dubbelweekend zondag 24 september vanaf 13.00 uur worden verdedigd tegen Van Zijderveld in Amstelveen.

Zondag
Zondag namen de badmintonners het op tegen Van Zijderveld BV . In Amstelveen werd het 1-7 voor de AviAlmere, de koploper van de eredivisie. Broer en zus Sibbald wonnen beiden hun wedstrijd. Maar Thomas speelt voor Van Zijderveld en bracht het enige punt voor de Amstelveeners op het scorebord door knap Sebastiaan Li te verslaan. Manon won haar enkel tegen Linda Chen. Volgende week zaterdag om 19.00 uur komt regerend landskampioen Le Credit Sportif Velo op bezoek in Sporthal Raggers.


In sporthal De Meerkamp kenden Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen geen probleem met Ieva Pope en Sabrina Angehm. Het krachtsverschil was te groot en dat werd ook duidelijk in cijfers uitgedrukt. Met 21-12 en 21-11 werd het dus een simpele overwinning voor Almere.
Het herendubbel Léon Nottelman/Jelle Maas kende een dramatische start. Binnen de kortste keren stonden ze met 7-1 achter tegen Elwin Wu en Maikel Spruyt voor ze het zelf in de gaten hadden. Ze kwamen nog wel terug tot 8-11 maar daarna liepen Elwin en Maikel toch weer uit naar 16-11. Maar toch knokten ze zichzelf weer terug in de game en kwamen langszij. Het moest van ver komen maar na 18-17 werd de game met 21-19 nipt binnen gehaald. In de tweede game was het niet geweldig maar via 11-8 en 21-16 een degelijke overwinning voor Léon en Jelle. 2-0 voor AviAir Almere.

Sebastiaan Li
Sebastiaan Li, die gisteren zo verdienstelijk speelde tegen Mark Caljouw, stond nu tegenover Thomas Sibbald. Het was Thomas aan alles gelegen deze partij te winnen maar Sebastiaan nam een 11-6 voorsprong. Na de aanwijzingen van vader/coach Max Sibbald trok Thomas de stand gelijk naar 15-15. Toch kwam Sebastiaan met een schitterend punt op een 20-17 gamepoint en leek de game winnend te gaan afsluiten. Daar dacht Thomas anders over en scoorde 5 punten op rij en pakte met 20-22 de game. Ook in de tweede game stond Sebastiaan bij de break op voorsprong (11-10). Maar Thomas stond gewoon erg goed te spelen en pakte ook de tweede game met 21-18. Hiermee scoorde hij tevens het enige punt voor Van Zijderveld.
Zus Manon speelde een heel solide partij tegen Linda Chen. Zowel aanvallend als verdedigend speelde Manon sterk. Soms met wel haast onmogelijk lijkende verdedigende acties hield zij de shuttle in het spel. De eerste game was met 21-16 een prooi voor Manon en de tweede won ze met 21-15. Daarmee bracht Manon Almere op 3-1.

Aram Mahmoud
Aram Mahmoud behaalde een eenvoudige overwinning op Maikel Spruyt. De eerste game kwam Aram met 6-0 voor en won afgetekend met 21-7. Hij kwam hij in de tweede game op een 11-5 voorsprong. Hoewel Aram zichtbaar niet altijd even tevreden was over zijn spel won hij ook deze game vrij gemakkelijk met 21-13.
Een mooie spannende partij vochten Tamara van der Hoeven en Ieva Pope uit. Drie games die in 21-17 eindigden. De eerste was voor Tamara. In de tweede game leidde Ieva met 11-10 en liep snel uit naar 17-11. Tamara verkleinde nog wel de achterstand maar de gamewinst voor Ieva kwam niet meer in gevaar en pakte de game met 21-17. Ook in de beslissende derde game nam Ieva een voorsprong. Met 11-6 leek zij op weg de game binnen te halen maar Tamara vocht voor wat ze waard was en kwam weer terug tot 15-15. Daarmee leek het verzet van Ieva gebroken. Tamara pakte knap via 17-15 en 19-16 de winst in de derde game met 21-17.
Over de twee gemengd dubbelpartijen kan ik, net als de wedstrijden duurden, kort zijn. Dat Jelle en Cheryl tot de sterkste mixkoppels van Nederland behoren was gisteravond tegen DKC al te zien. Met 21-5 en 21-7 werden Thomas en Sabrina overdonderd.
Dat zelfde geld voor Linda en Elwin. Léon en Ilse hadden weinig te duchten van de Amstelveeners. Met 21-12 werd de eerste game gewonnen. In de tweede namen zij een 8-0 voorsprong. De langste rally van de partij leverde Linda en Elwin hun eerste punt op in de tweede game. Maar daarna was snel afgelopen. Met 21-7 werd ook de tweede game gewonnen en was een 7-1 zege op Van Zijderveld BV een feit.
Zaterdag 30 september om 19.00 uur speelt AviAir Almere in Sporthal Raggers tegen de huidige Nederlandse kampioen Le Credit Sportif VELO met de Almeerder en voormalig BV Almerespeler Alex Vlaar in de gelederen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto