Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Twee Almeerders in strijd voor Mens Universe

Algemeen

STAD CENTRUM – De Almeerders Germo Crisis en Giorgio Groot doen op 20 mei mee aan de finale van Mens Universe. De twee werden gekozen uit ruim 1.000 aanmeldingen en horen bij 30 finalisten die kans maken op de titel ‘Mens Universe’. Wie de titel wint mag naar de Dominicaanse Republiek om Nederland te vertegenwoordigen.


De twee gespierde Almeerders trainen samen vijf keer per week in de sportschool. “Ter voorbereiding op de finale trainen we nu veel”, aldus Germo. “Maar we nemen ook onze rust en letten extra op onze voeding.”
Germo werkt in het dagelijks leven bij de KLM als platformmedewerker. “Ik zag de advertentie voor de verkiezing op Facebook en besloot me op geven. Ik daagde Giorgio steeds uit dat ook te doen”, aldus Germo.
De 31-jarige Almeerder wil met zijn deelname anderen inspireren. “Naast mijn werk wil ik fitnessmodel worden. Ik wil mensen trainen en laten zien dat fitness meer is dan alleen gewichtheffen of bankdrukken. Het is ook gezond eten en goed voor jezelf zorgen. Ik doe het voor Germo!”, aldus Germo.
De 26-jarige Giorgio wil Flevoland met zijn deelname op de kaart zetten. “Ik wil laten zien dat je van niets naar iets groots kan gaan. Wat je kunt bereiken”, aldus Giorgio. Ik ben een jongen van de straat en weet hoe het is om niks te hebben. Ik heb zware jaren moeten doorstaan. Maar nu sta ik in de finale van een misterverkeizing. Mijn droom is het gezicht van een merk te worden en dat ik mijn verhaal kan vertellen. Dat het leven ook meerdere kanten heeft.”
Hoewel de twee concurrenten zijn, zien ze dat zelf niet zo. “Zijn kans is net zo groot als mijn kans. We gunnen het elkaar. Germo is een motivator en heeft charisma”, aldus Giorgio. “Giorgio maakt net zoveel kans om te winnen als ik. Hij loopt wel beter op de catwalk”, vult Germo aan.

(Foto: Kunstlinie x Black Childish)
Tentoonstelling 'Stille Wateren' vertelt verhaal over slavernijverleden Uit gisteren
Farah en Seka uit Almere staan in de finale van Mrs Netherlands Universe. (Foto: Gerard Nuijten)
Tweede Almeerse finalistes Mrs Netherlands Universe Algemeen gisteren
Jos van Hulst (derde van rechts) benadrukte eind januari tijdens een speciale raadsbijeenkomst dat kunst en cultuur gelijke tred moeten houden met de groei van de stad. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Noodkreet theatergroep Suburbia over bezuiniging op kunst en cultuur Algemeen 24 apr, 12:05

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto