Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almeerse kinderen maken zomerhit

Algemeen

ALMERE – In acht weken tijd hebben elf Almeerse kinderen tussen de 8 en 12 jaar een zomerhit gemaakt tijdens het project ‘Hoe schrijf ik een hit?’ van het Almeerse jeugdtheatergezelschap BonteHond. Het resultaat, een liedje met de toepasselijke naam ‘Zomerhitte’ met videoclip, is woensdag gelanceerd bij Omroep Flevoland. De clip is nu te bekijken op het YouTube-kanaal BonteHond Almere maar ook te beluisteren op Itunes en Spotify.


Zes weken lang werkten de jongeren met muziek- en video-professionals aan een professioneel geproduceerd lied, onder begeleiding van singer-songwriters Judith Faas en Valentina Eleni (bekend van de Beste singer-songwriter van Nederland). Zij zorgden er samen met de kinderen voor dat het een zomerse, aanstekelijke song werd die makkelijk in je hoofd blijft hangen.
De eerste workshops vonden begin maart plaats en focusten op het leren schrijven van liedteksten. Vervolgens gaf zangeres Sharon Doorson (bekend van The Voice of Holland) hen zangles. Ook verzorgde BonteHond een masterclass marketing en promotie en gingen de jongeren zelf de studio in om de muziek op te nemen. Tot slot maakten zij hun verschijning in de videoclip die op 8 april in het centrum van Almere werd opgenomen door videomakers Hardzout.
Samuel Grassnick (10) was één van de deelnemers. “Ik heb heel veel geleerd de afgelopen weken, over hoe je een hit schrijft. Ik speel gitaar en kan goed zingen. Het liedje en de clip moesten we wel een paar keer overnieuw maken, maar ik denk dat dit nummer echt wel een hit zal worden!” Samuel deed mee samen met zijn 8-jarige broertje Joël. “Het was heel leuk om te doen, de groep was heel leuk. Ik ga thuis verder met liedjes schrijven”, zegt Samuel.
BonteHond is vastbesloten om met ‘Zomerhitte’ in de Kids Top-20 te komen in de zomer van 2017. Om dat te bereiken roepen zij iedereen op mee te helpen de clip viral te laten gaan.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto