Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Theatergroep SubSub speelt Bloedband

Algemeen

ALMERE - Theatergroep SubSub speelt ‘Bloedband’. Het is de eerste theaterproductie van deze nieuwe stichting (voorheen subSuburbia). ‘Bloedband’ gaat over een meisje dat tegen willens en wetens in, in een sekte terecht komt en vecht om daaruit te komen. Het lukt haar om te vluchten. Maar is de sekte ook uit haar? Het stuk speelt van 5 tot en met 22 april in de Voetnoot aan het Stadhuisplein 2. De première is op 8 april.


Eva is een jong onzeker meisje dat op zoek is naar haar eigen identiteit en een veilige thuisbasis. Op slinkse wijze wordt ze in een sekte gelokt waar ze het gevoel krijgt erkend en geliefd te zijn. Het voelt als haar familie. Ze raakt, naarmate ze langer in de sekte verblijft, zichzelf kwijt, terwijl ze juist dacht zich te ontplooien.
De cast bestaat uit negen talentvolle jongeren: Mher Brutyan, Elyas Fakher, Lisa Farenhorst, Ies Kaczmarek, Shane Pheil, Scylla Piek, Jazzlyn Resida, Sabrina van Loon en Jessie Velthuis.
Elke donderdag, 6, 13 en 20 april, wordt vooraf aan de voorstelling een inleiding gegeven. Zo zal regie-assistente Catrien Jonker het publiek laten ervaren hoe verleiding werkt. Eline Sillevis van SekteSignaal vertelt over de mechanismen in gesloten groepen zoals in sektes. Daarnaast komt jeugdagente Judith Snider vertellen wat zij zoal tegenkomt in haar werk.
Theatergroep SubSub is de puberende jonge telg binnen de Suburbia-familie. Meer informatie: www.subsuburbia.nl of volg de theatergroep op sociale media via @TGSubSub.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto