Afbeelding
Almere DEZE WEEK

78-jarige bezorgt post voor buurtbewoners

Algemeen

MUZIEKWIJK – ‘Belachelijk’ vond Jopie Overmars het toen de rode brievenbus van PostNL op de Händelstraat werd weggehaald. “In deze buurt wonen veel ouderen voor wie het te ver is om naar de andere brievenbus te lopen”, aldus Overmars. De 78-jarige Almeerse besloot daarom zelf de post voor haar buurtbewoners weg te brengen.


Brievenbussen die weinig gebruikt worden, verdwenen in juni vorig jaar uit de Almeerse straten. Ook de brievenbus op de Händelstraat verdween. De dichtstbijzijnde brievenbussen staan op de Amsterdamweg of in Winkelcentrum Muziekwijk. “De brievenbus op de Amsterdamweg zou op 500 meter afstand staan”, aldus Overmars. “Maar dat is als je de dreef oversteekt en dat mag niet. Dus moeten de oudere bewoners met hun rollators omlopen en zijn zij al gauw een kwartier onderweg. Het is een schande!”
Tot haar pensionering werkte Overmars 31 jaar bij de postkamer van TNT Post op het hoofdkantoor in Amsterdam. De actieve Almeerse regelde voor haar oudere buurtbewoners een eigen brievenbus. “Samen met Theo van der Horst van bewonerscommissie Bomovi heb ik woningbouwvereniging Goede Stede gevraagd om een brievenbus bij mijn huis.”
Bijna dagelijks vindt Overmars post in ‘haar brievenbus’. “De post die buurtbewoners hierin doen breng ik vier keer per week naar het postkantoor in Bruna Muziekwijk. Zo kunnen buurtbewoners gewoon een kaartje sturen als iemand jarig is.”
Omdat er in Nederland te weinig post wordt verstuurd, verdwenen er in juni vorig jaar 62 brievenbussen in Almere. Er bleven 74 brievenbussen staan en er kwamen 8 brievenbussen nieuw bij.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto