Afbeelding
Almere DEZE WEEK

‘Prachtige Poortenaren’ gehuldigd

Algemeen

HOMERUSKWARTIER – Vier bewoners van Almere Poort werden donderdag door wethouder Frits Huis gehuldigd voor hun inzet voor en met bewoners van Poort. Ze kregen een oorkonde ‘Prachtige Poortenaar’ en een beeldje van kunstenares Mira Tichelaar. De Prachtige Poortenaren zijn genomineerd door de inwoners van Almere Poort.


Corrie Faas zet zich in voor de hondenspeelweide langs het spoor. Hiervoor beheert zij de Facebookpagina. Twee keer per week plant Faas ontmoetingen voor honden en eigenaren. Honden die angstig zijn in een groep, worden begeleid en over hun angst heen geholpen. Ook mensen worden over hun angst voor honden heen geholpen door Faas. Daarnaast onderhoudt zij het contact met de gemeente over de hondenprullenbakken, hekken etc. Ze spoort de gebruikers ook aan de drollen van hun eigen honden op te ruimen.
Suzan Breedveld is oprichtster en vormgeefster van Poortnieuws. Wat begon als een initiatief voor een buurtkrantje waarin (nieuwe) bewoners wegwijs gemaakt worden in de wijk en alle activiteiten en bijzondere gebeurtenissen een podium krijgen, is Poortnieuws inmiddels uitgegroeid tot een onmisbaar magazine dat op een plezierige manier alles wat in Poort gebeurt vastlegt.
Marloes en Jan Kees Gijsbers zijn als echtpaar actief in Poort. Jan Kees is al jaren gids. Eerst in andere delen van Almere en vanaf het begin in Almere Poort. Hij kent de ontwikkeling van de wijk als geen ander en kan daar boeiend over vertellen. Marloes is kunstenares en beeldhouwer. Zeer betrokken bij de wijk en een vaste hulp bij het onderhoud van het Labyrint en de rozentuin in het Cascadepark. Dat het Homeruspark zo schoon is, is aan haar te danken. Iedere dag neemt ze al het afval met de prikstok mee tijdens haar wandelronde in het park.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto