Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Wethouder vindt Evenaar niet onveilig

Algemeen

BUITEN – Het college vindt de Evenaar in Almere Buiten geen onveilige weg. Er gebeuren procentueel op de weg niet meer ongelukken dan elders in de stad. De SP, PvdA en CDA denken daar anders over. Net als veel omwonenden. Maar volgens wethouder Frits Huis is dat slechts een ‘beleving’.


De wethouder heeft daarbij de feiten aan zijn zijde: op de Evenaar (eenbaans rijrichting) gebeurden in veertien jaar tijd 235 ongevallen, waarvan 43 met letsel. Op de exact even lange Stedendreef/Muziekdreef (tweebaans-tweerichting) gebeurden in diezelfde periode 292 ongevallen, waarvan 54 met letsel. “De Evenaar onderscheidt zich wat dat betreft dus niet in negatieve zin.”
De wethouder wist daarmee de overige partijen te overtuigen. De SP, PvdA en CDA gingen daar echter niet in mee. “Hoe kan het dan dat wij zoveel klachten van bewoners en scholen krijgen”, zei Hassan Buyatui (PvdA). Erwin Prins (SP) liet weten dat, op het deel tussen de Atlasdreef en Makassarweg, over een lengte van 250 meter drie uitritten op de Evenaar uitkomen. Volgens de wethouder is dat een tijdelijke situatie. Ook in de toekomst voorziet hij geen problemen op de Evenaar. De kritiek dat ambulances en politie auto’s slecht kunnen passeren op de eenbaansweg is al eerder aangepakt. In de brede groenstrook tussen beide rijbanen zijn ooit verharde passeerstukken aangelegd. “Maar dat weet bijna niemand meer omdat ze zijn overwoekerd met gras. Het is goed om die weer eens schoon te maken.” Ook vond de wethouder het een goed idee om inwoners en de scholen te informeren over veiligheid.
Raadslid Buyatui: “We zijn al twee jaar bezig met de veiligheidssituatie op de Evenaar. Ik weiger te geloven dat de Evenaar veilig is.”
Op initiatief van de SP wordt er op 18 januari om 19.30 uur in basisschool het Spectrum een informatieavond over de Evenaar gehouden. De wethouder is daarbij uitgenodigd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto