Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Derde vestiging Bierfabriek opent in Apollo Hotel

Algemeen

STAD CENTRUM – Midden in het centrum, in Apollo Hotel Almere City Centre aan de Koetsierbaan 2, opent begin 2017 een derde vestiging van de Bierfabriek. Het eigenzinnige horecaconcept is een samenwerking tussen de hotelketen en Bierfabriek.


Wouter Dekker, General Manager van Apollo Hotel Almere City Centre en franchisenemer telt al af naar de opening. “We waren al een tijdje op zoek naar een goede invulling van ons food & beverage-concept. Na gedegen onderzoek stuitten we op het concept van Bierfabriek. Wat ons zo aantrekt is de informele sfeer, het verrassend goede eten en scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Bierfabriek Almere wordt de sfeerbeleving die ons hotel compleet gaat maken. Het wordt dé plek in Almere waar jong en oud heen wil!”
Ronald Bolhuis, mede-eigenaar van Bierfabriek voegt hieraan toe: “Apollo Hotel Almere is voor ons een toplocatie. Het ligt aan het mooie Weerwater in hartje Almere. We zijn al druk met verbouwen. Onze architect Orio Tonini verandert de huidige ruimte in een echte Bierfabriek locatie met bijbehorende brouwinstallatie en houtskoolbarbecue. Het wordt stoer en industrieel, maar ook gezellig! Een plek waar je je thuis voelt.”

Huisgebrouwen bier en boerderijkip

Het concept van Bierfabriek Almere is hetzelfde als in Amsterdam en Delft: een combinatie van huisgebrouwen bier, boerderijkippetjes, self-service taptafels en pindaschillen op de vloer. En een eigenwijs karakter. Bierfabriek brouwt midden in hun restaurant de exclusieve bieren ROSSO (een rode ale) en de NERO (een donkere porter). De ongefilterde pilsener genaamd PUUR wordt speciaal voor hen gebrouwen. De trots van het eenvoudige maar met zorg samengestelde menu is het inmiddels befaamde Franse biologisch gekweekte boerderijkippetje van de houtskoolbarbecue. In oktober begint de verbouwing aan het hotel, zodat Bierfabriek Almere in februari 2017 open kan.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto