Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almere Haven krijgt ‘pop-up recyclingperrons’

Algemeen

HAVEN – Vanaf maandag 15 augustus staat één dag per week op een locatie in Almere Haven een pop-up recyclingperron. Deze situatie is tijdelijk en duurt tot dat het nieuwe Upcycle Centrum Almere er is. Alles wordt per dag neergezet en weer weggehaald. Bij een pop-up recyclingperron kunnen alle afvalsoorten gebracht worden.


Een deel van het huidige recyclingperron in Almere Haven wordt per half augustus gesloopt. De grond moet 1 oktober opgeleverd worden aan Rijkswaterstaat voor de uitbreiding van de A6. Om de inwoners van Almere Haven toch te voorzien van een soort recyclingperron, komen er in de plaats pop-up recyclingperrons op vier locaties in Almere Haven. De openingstijden van alle perrons is van 9.00 tot 16.00 uur.

Locaties

Maandag:             Markenlaan (voorkant)
Woensdag:             Wierdenpark (naast Najaden)
Zaterdag:             Binnenterrein De Steiger 221
Maandag, woensdag en zaterdag:    De Steiger 218
Upcycle Centrum Almere

In oktober 2017 moeten de deuren openen van een ‘upcycleperron’ op bedrijventerrein De Steiger. Dit moet er toe bijdragen dat in Almere in 2020 de hoeveelheid restafval teruggedrongen is van oorspronkelijk 300 kilo naar 50 kilo per persoon per jaar en helpt de ontwikkeling van een ‘circulaire stad’. Het optimaal scheiden van het afval, zodat het als grondstof opnieuw gebruikt kan worden, staat bij de circulaire economie centraal. Hoe hoogwaardiger de grondstoffen zijn die uit het afval voortkomen, hoe hoogwaardiger de toepassingen hierna kunnen zijn. In het ideale geval kan er een meerwaarde aan de grondstof toegevoegd worden. Dit heet upcyclen. Het Upcycle Centrum Almere is de eerste in Nederland.
Energieneutraal perron

LKSVDD architecten uit Hengelo heeft het ontwerp gemaakt voor het Upcycle Centrum Almere. Architect Ronald Olthof: “Wij hebben hiervoor een overdekt perron ontworpen, gemaakt van gerecyclede materialen, volledig energieneutraal met ruimte voor educatie en werkplaatsen voor upcycling. Enerzijds om bewustzijn te creëren bij de inwoners van Almere, en anderzijds met een duidelijk commercieel plan. Een plan om ondernemers die werk maken van upcycling, naar Almere te halen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto