Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almeerse Mardjan Seighali vertelt haar verhaal als vluchteling

Algemeen

ALMERE – De Almeerse Mardjan Seighali (1964) vertelt in een nieuwe tv-serie van Omroep Flevoland haar verhaal over haar vlucht van Iran naar Nederland. In de vijfdelige serie ‘Opnieuw Beginnen’ die donderdag 9 juni begint, vertellen Flevolanders die ooit vluchteling waren hun persoonlijke verhaal.


In de eerste aflevering van donderdag 9 juni vertelt de Almeerse Mardjan Seighali (1964) haar roerende levensverhaal. Zij vluchtte in 1990 met haar twee kleine kinderen uit Iran, op zoek naar nieuwe hoop en vrijheid. Zonder afscheid te nemen van haar vader laat ze alles achter wat haar lief is. Met een woordenboekje van één gulden stampt ze dagelijks de Nederlandse woorden in haar hoofd. Strijdlustig en leergierig probeert ze het nieuwe land eigen te maken. Nu, ruim twintig jaar later, is ze directeur van een stichting voor vluchtelingstudenten UAF, die hoogopgeleide vluchtelingen met een studie op weg helpt. Almere is haar thuis geworden.
Opnieuw Beginnen is elke donderdagavond om 17.15 uur te zien bij Omroep Flevoland. Het programma wordt tot middernacht elk uur herhaald.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto