Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Stripheldenbuurt krijgt Luierpark

Algemeen

ALMERE – De Stripheldenbuurt krijgt een ‘Luierpark’. Ouders van pasgeboren kindjes kunnen een boom kopen die in het park wordt geplant met daarbij de naam van hun baby. Het park is een initiatief van Tineke Ras, voormalig deelneemster van het televisieprogramma Utopia en is één van de 22 projecten voor nieuwe natuur in Flevoland.


Ras diende drie jaar geleden haar plan in voor het park bij de provincie Flevoland. De provincie vroeg ondernemers, bewoners, terreinbeherende organisaties en gemeenten uit Flevoland in 2013 om met plannen voor de creatie van nieuwe natuur te komen. Het plan van Ras is één van de 22 projectvoorstellen die op 14 locaties in Flevoland uitgevoerd zullen worden.
“Ik was twintig jaar lang betrokken bij het KWF bos in Dronten”, aldus Ras. “Hier worden bomen geplant om overledenen te herdenken. Flevoland is een jonge provincie waar veel kinderen worden geboren. Het leek mij mooi om bomen voor een nieuw leven te planten. Maar ook ouders van kinderen die levenloos geboren worden, wil ik de kans geven om een herdenkingsboom aan te schaffen.”
Mensen hebben, volgens Ras, vaak een doel nodig om de natuur in te gaan. “Opa’s, oma’s, vaders en moeders kunnen nu samen met hun (klein)kind het park in gaan en kijken bij de eigen boom. In het park kunnen ouders van kinderen. Er is al een speelvoorziening, maar ik wil het park ook graag uitbreiden met bankjes.”
Het luierpark wordt een laan met bomen die geplant worden vlakbij het Kotterbos bij Stripheldenbuurt. “Staatsbosbeheer stelde deze grond beschikbaar. De bomen die we planten zijn Davidiabomen. Deze bomen staan ook wel bekend als luierbomen omdat het lijkt of er luiertjes aan de takken hangen.”
Op woensdagmiddag 29 maart worden de eerste twee bomen in het park geplant. “De eerste boom is voor mijn kleindochter die op Curaçao is geboren toen ik in Utopia zat. De tweede boom is voor Els van Wensjes voor alle kinderen die levenloos geboren worden.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto