Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Lammetjes kijken in de Schaapskooi

Algemeen

VROEGE VOGELBOS – Na de babyboom op de kinderboerderijen van Stad & Natuur zijn nu ook in de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos de eerste lammeren nu geboren. Tot en met 10 april zijn er elke woensdag en zondag van 14.00 tot 15.00 uur schapenpraatjes bij de schaapskooi aan de Muiderweg 8.


Tijdens de schapenpraatjes horen bezoekers alles over de schapen en de lammeren. Ruim 50 vrouwelijke schapen verwachten nog lammetjes. Hiermee is de kans aanwezig dat bezoekers getuige zijn van de geboorte van een lammetje.
De lammetjes maken deel uit van de schaapskudde van Stad & Natuur Almere. Stad & Natuur heeft de drachtige schapen laten scheren voor ze aflammeren. Zo is de conditie van het schaap beter te controleren en verloopt de geboorte van het lam hygiënischer. De wol van de schapen wordt gebruikt door de Almeerse Wolunie, waarbij de wol in de Wolfabriek in de schaapskooi wordt verwerkt tot een product. Uiteindelijk zijn de geboren lammetjes dus op meerdere manieren nuttig: ze begrazen de berenklauw in het Kromslootpark en het Vroege Vogelbos en ze leveren wol voor de Almeerse Wolunie.
Meer informatie: www.stadennatuur.nl. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto