Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Slachtoffers brand Paulus Potterstraat herdacht

Algemeen

TUSSEN DE VAARTEN - Rond de honderd mensen liepen donderdagavond door Tussen de Vaarten mee met de tocht ter herdenking van de slachtoffers van een grote woningbrand in de Paulus Potterstraat, precies een jaar geleden. Bij die brand kwam een vrouw om het leven en raakte een man en een kind zwaar gewond. Familieleden, buurtbewoners en bekenden van de slachtoffers lieten witte ballonnen op voor de woning waar de brand ontstond.


Nadrukkelijk was het donderdag geen stille tocht. Familie en vrienden van de slachtoffers liepen voorop. Onder hen, in een rolstoel, de destijds zwaargewonde man. De man in de rolstoel bevestigde desgevraagd dat de herdenkingstocht hielp bij het verwerkingsproces.
Voorafgaand aan de tocht was er voor familie en vrienden een besloten bijeenkomst in basisschool Het Palet. Vanaf die school startte de tocht naar de plek waar de brand in de Paulus Potterstraat een jaar geleden woedde.
Buurtpreventie patrouilleerde voorafgaand en tijdens de tocht extra door de buurt. Zo kon eventuele inbraak worden voorkomen in de huizen van mensen die aanwezig waren bij de herdenking. Een buurtpreventiemedewerker noemde het tekenend voor de huidige tijd dat patrouilleren nodig was.
Sommige omwonenden zat de schrik van de brand nog altijd in de benen, al is de afschuwelijke gebeurtenis nu meer dan een jaar geleden. Er werden geen toespraken gehouden. Aan het eind van de herdenking werden ballonnen los gelaten. Een tros ballonnen bleef hangen in een boom vlak naast het huis.
De woningbrand in de Paulus Potterstraat brak uit in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 januari 2015. Een 52-jarige vrouw kwam bij de brand om het leven. Nog vier familieleden in de woning raakten licht tot ernstig gewond. Al snel wordt bekend dat ‘een 32-jarige man uit Almere’ als verdacht wordt aangemerkt, die naar wat later blijkt, de zoon te zijn van de overleden vrouw en vader van twee aanwezige kinderen in het huis. Eind november doet de officier van justitie uitspraak: de vader krijgt 16 jaar cel voor brandstichting met onder meer een dodelijk slachtoffer, moord op zijn moeder en drie maal poging moord op zijn stiefvader en kinderen. Ook moet hij 135.000 euro betalen aan de slachtoffers en nabestaanden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto