Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Schaatsbaan Schipperplein weer open voor publiek

Algemeen

STAD CENTRUM – De schaatsbaan op het Schipperplein in het Stadshart van Almere is vanaf zaterdag 21 november om 13.00 uur weer open. De baan ligt er tot medio maart 2016. Iedereen kan dan lekker vrij schaatsen.


Van 13.00 tot 16.00 uur organiseert de Almeerse Schaats Vereniging (ASV) weer leuke activiteiten op het Schipperplein. Er kunnen schaatsen gehuurd worden, er is koek en zopie, de mini-11-stedentocht wordt georganiseerd, er zijn tweedehands schaatsen te koop en er worden nog meer leuke winterse activiteiten georganiseerd. Deelname aan de mini-11-stedentocht kost 1,50 euro. De deelnemers ontvangen na afloop een medaille en een kortingsbon voor het P!T museum. De opbrengst van de mini-11-stedentocht gaat naar het jeugdsportfonds.
Schaatsverhuur is mogelijk. Omdat de ijsbaan openbaar terrein is kan er altijd geschaatst worden.
Op vrijdag 14 november start ASV met schoolschaatsen. Een basisschool krijgt dan schaatsles van ex-topschaatster en wereldkampioen Annamarie Thomas. De schaatslessen worden afgesloten met een mini-11-stedentocht. Annamarie Thomas vindt het belangrijk dat kinderen blijven sporten en vindt het leuk om dit met haar sport aan kinderen uit te dragen. “In Almere ligt de mooiste stadsijsbaan van Nederland”, aldus Thomas. “Het is altijd een feest om hier terug te komen en clinics te geven. Kinderen kun je heel snel wat nieuws leren en ze zijn niet bang om te vallen. Schaatsen is een technisch moeilijke sport en daarom belangrijk om al jong goed te leren”. De schaatslessen voor scholen en BSO’s worden gedurende het seizoen gegeven door stagiaires van ROC-Sport & Bewegen.
Vanaf woensdag 19 november kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar Schaatsen is Cool! lessen volgen bij ASV.
Meer informatie en inschrijven: www.asv-almere.nl/schaatseniscool

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto