HoeksteenDroppiet

Algemeen

Door Marcel Beijer


We kunnen vanaf vandaag stoppen met de idiote discussie over het vermeende racistische karakter van het fantasiefiguur Zwarte Piet.
Gelukkig maar.
De simpele oplossing komt van de heer of mevrouw H. Middeldorp uit Schiedam. Die plaatste deze week een ingezonden briefje dat we (in navolging van de Kaas- en Stroopwafelpiet) de Droppiet kunnen invoeren. Eh ja... die is zwart, uiteraard. Het briefje van Middelkoop is inmiddels een hit op Facebook.
Het Sinterklaasjournaal bedenkt in 2017 een mooi verhaal over de stoomboot van Sinterklaas die barstensvol met Droppieten zit. Zonder oorbellen, zonder rode lippen. Gewoon lekker zwart. Een kleur om trots op te zijn. Probleem opgelost.
Na een aantal jaar zal blijken dat het woord ‘drop’ in de vergetelheid raakt, zodat we het over tien jaar gewoon weer over ‘Piet’ hebben. En als tegen die tijd een boze VN-functionaris of het comité ‘Piet is Racisme’ weer probeert om Zwarte Piet als racistisch figuur weg te zetten, dan slepen we ze voor de rechter. Drop is iets typisch Nederlands. Kom niet aan onze drop!
Dus geen vechtpartijen meer bij de intocht van Sinterklaas, geen haat geen nijd. Gewoon weer een gezellig, onschuldig kinderfeest.
Ik ga dit goede nieuws vieren.
Ik trakteer mezelf op heerlijke negerzoenen!

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto