Afbeelding
Almere DEZE WEEK

WK Rugby inspireert Bulldogs tot introductieweken

Algemeen

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - De komende weken volgen wereldwijd ruim 3 miljard mensen het WK Rugby dat in Nederland door RTL7 wordt uitgezonden. Rugbyclub Bulldogs springt op deze aandacht in met speciale introductieweken.


Bulldogs is de enige rugbyclub in Flevoland en verhuisde vorig jaar van Haven naar het sportpark Fanny Blankers-Koen in Stad. Om tv-kijkers wegwijs te maken in deze sport organiseert de club gedurende de zes WK-weken een introductietraining voor slechts 15 euro. Iedereen is welkom; jeugd, senioren, jongens, meisjes, dames en heren.
Rugby is strategisch technisch, snel en competitief. Het combineert snelheid met kracht, balvaardigheid, besluitvorming en teamwork. Rugby is toegankelijk voor kleine, grote, zware, lichte, snelle en minder snelle spelers. Net als in het gewone leven is er voor ieder postuur en karakter een plek in het rugby.
Rugby is ook een levenswijze waarbij het gaat om discipline, respect voor de tegenstanders, scheidsrechter en medespelers. Het gaat om incasseren, uitdelen, offers maken en blindelings vertrouwen hebben in je teamgenoten. Een rugbywedstrijd kenmerkt zich door een fanatieke maar wel gecontroleerde strijd en na afloop de tegenstander de hand schudden en elkaar in het clubhuis ontmoeten. Het rugby vertegenwoordigt een aantal basisnormen en waarden, die ieder weldenkend mens in het dagelijks leven graag terug ziet.
Tijdens de introductieweken hoeven geïnteresseerden slechts 15 euro te betalen voor een serie trainingen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden (of nadere informatie krijgen) bij Annelies Bootsman 036 5213 728 of via info@rcbulldogs.nl
In kader

Open dag sportclubs

Rugbyclub Bulldogs, en alle andere clubs op sportpark Fanny Blankers-Koen hielden afgelopen zaterdagen een open dag. Het startschot hiervoor werd gegeven door wethouder René Peeters die daarmee tegelijkertijd officieel het speelveld opende voor de Ultimate Frisbee-spelers van Almere Spinners. Ook was het de start van de nieuwe tafeltennisvereniging Almere United (zie elders deze pagina).
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto