Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Topsfeer bij Windmill Classic softbaltoernooi

Algemeen

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Bij honkbalclub Almere ’90 kunnen ze terugkijken op een zeer geslaagd Windmill Classic softbaltoernooi. Onder tropische omstandigheden werd een sfeer gecreëerd dat wel iets weg had van een muziekfestival.


Vorig jaar werd een start gemaakt met het internationale slowpitch softbal-toernooi. Het was toen al het allergrootste slowpitch toernooi in Europa: dit jaar werd er nog een schepje bovenop gedaan. Voor maar liefst vijfhonderd softballers uit binnen- en buitenland was het stadion op sportpark Fanny Blankers-Koen even het middelpunt van de wereld. Er werd gespeeld in vier verschillende categorieën: mannenteams en vrouwenteams. Daarnaast waren er mixed teams (8 mannen, 2 vrouwen) en cohed-teams (5 mannen, 5 vrouwen).
Voor BSC Almere ’90 was het toernooi een grootse happening. Talloze vrijwilligers hielpen mee om het evenement tot een succes te maken. En dat werd het. Niet alleen sportief, maar ook qua sfeer. Op het terrein hadden deelnemers hun tentjes opgeslagen om na de sportieve krachtmetingen gezellig met elkaar te eten, feesten en kletsen.
Zaterdag was het de ‘4th of July’, de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag. Honk- en softbal is een typisch Amerikaanse sport. Daarom werd deze dag, vergelijkbaar met onze Koningsdag of Bevrijdingsdag, gevierd met een groot feest met een optreden van de Bertus Big Band en het afsteken van vuurwerk. Uit de reacties van deelnemers valt op te maken dat de deelnemers geweldig genoten hebben van het ‘weekendje Almere’. Foto’s van het evenement zijn te zien op de Facebook-pagina windmillclassic.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto