Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Fietspaden Stedenwijk straks weer spic en span

Algemeen

STEDENWIJK – De fietspaden in Stedenwijk-Midden en Zuid worden vernieuwd. Boomwortels hebben het asfalt van de fietspaden langs de Alkmaargracht en Breukelengracht in de loop der jaren beschadigd. De werkzaamheden zijn voor de zomervakantie klaar als het weer het toelaat. De fietspaden zijn nu nog van asfalt, maar worden straks van beton.

Gorinchemgracht

Deze week is de derde fase gestart van werk aan de rijweg van de Gorinchemgracht. Dit loopt tussen de Rotterdamweg en het Dordrechtplein (daar waar de rijweg overgaat in het fietspad) en gaat compleet op de schop. Doorgaand verkeer over de Rotterdamweg moet omrijden via Middelburgweg en andersom.
Zwolleweg

Maandag 6 juli wordt gestart met het vernieuwen van al het asfalt op de Zwolleweg. Het gedeelte tussen het Deventerpad en Hengelostraat wordt ingericht als fietsstraat. Er komen twee rode rijstroken voor fietsers, gescheiden door een overrijdbare zwarte middengeleider.
De parkeerplaats naast Echnaton wordt opnieuw ingericht. De parkeervakken worden dieper zodat auto’s niet meer uitsteken op de weg.
Amsterdamweg

Als de werkzaamheden aan de Zwolleweg klaar zijn, wordt gestart met de Amsterdamweg. Dit duurt tot oktober 2015. Op sommige plekken van de Amsterdamweg hoeft alleen de bovenste laag asfalt vervangen te worden, en op andere gedeelten ook de constructie daaronder.
Middelburgweg

Op de Middelburgweg wordt tussen de Stedendreef en de brug over de Gorinchemgracht één of meerdere lagen van het bestaande asfalt vervangen. Ook wordt de aansluitende bestrating herstraat. Deze werkzaamheden duren tot en met september 2015.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto