Afbeelding
Almere DEZE WEEK

‘Hulpverleners waren snel ter plaatse bij woningbrand Paulus Potterstraat’

Algemeen

ALMERE – Uit de evaluatie naar de woningbrand aan de Paulus Potterstraat op 7 januari dit jaar, waarbij één dodelijk slachtoffer en meerdere gewonden, waaronder ook hulpverleners, vielen te betreuren, is gebleken dat de hulpverleners snel ter plaatse zijn gekomen. Buurtbewoners hadden daar een ander beeld bij.


Dat meldt het college in een brief aan de gemeenteraad.
Tijdens een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners op de avond na de brand, bleek dat de aanpak van het incident bij buurtbewoners op een aantal punten tot andere beelden heeft geleid.
Uit een evaluatie onder brandweer, politie, GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de regio) en bevolkingszorg is gebleken dat de hulpverleners snel ter plaatse waren en direct met hun werkzaamheden zijn gestart. Hierdoor konden de in de brandende woning aanwezige personen snel worden gered.
Omdat het vermoeden bestond dat zich in de woning nog meer personen bevonden, is terecht prioriteit gegeven aan de redding en zijn daarna de bluswerkzaamheden gestart. Daar waar nodig is monodisciplinair opgeschaald en zijn de extra benodigde eenheden ook snel ingezet. Alle benodigde eenheden waren ter plaatse.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto