Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almeerse thrillerschrijfsters zetten samen lezers in het zonnetje

Algemeen

STAD CENTRUM – Zonder lezers, geen schrijvers. De Almeerse thrillerauteurs Linda Jansma, Jet van Vuuren en Ilse Ruijters organiseren daarom op 11 juni, middenin de maand van het spannende boek, een Very Important Reader (VIR) Avond. Tijdens deze avond is er een exclusieve meet & greet waarop de auteurs hun lezers in het zonnetje zetten.


Tijdens het thrillerfeestje worden de VIR’s gastvrij ontvangen in de nieuwe bibliotheek in Almere Stad. De avond begint met een interview van de schrijfsters door journaliste Petra Onderwater. Petra zal de VIR’s ook de gelegenheid geven hun eigen vragen te stellen. Er worden boekenpakketten verloot en de schrijfsters geven een unieke kijkje in hun schrijfkeuken.
Er is op de VIR Avond plaats voor slechts 48 personen. De 24 x 2 kaarten zijn alleen te winnen via de Facebookwedstrijd die 11 mei start op de auteurspagina’s van Linda, Jet en Ilse.
Linda Jansma schrijft psychologische thrillers met een maatschappelijk thema, bijna allemaal gebaseerd op waargebeurde verhalen. Zij heeft inmiddels zes titels op haar naam staan, waarvan er veel in de prijzen vielen.
Jet van Vuuren is geboeid door vrouwenverhalen en alles in haar schrijverij draait dan ook om vrouwen met een bepaalde achtergrond. Een tikkeltje verknipt, moordlustig, maar toch herkenbaar. Ook Jet heeft inmiddels zes titels op haar naam staan. Haar zevende boek verschijnt dit najaar.
Ilse Ruijters debuteerde in september 2014 met haar psychologische thriller, De onderkant van sneeuw. Het boek gaat over de scheidslijn tussen slachtoffer en dader, goed en fout. Ilse werkt op dit moment aan haar tweede boek.

Uit de krant