Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almere krijgt meer betaalbare sociale huurwoningen

Algemeen

STAD CENTRUM - Er komen de komende jaren ongeveer duizend betaalbare sociale huurwoningen bij in Almere. De gemeente en de drie Almeerse woningcorporaties De Alliantie, GoedeStede en Ymere ondertekenden vorige week de nieuwe prestatieafspraken.


Vorig jaar zijn de eerste prestatieafspraken in Almere in lange tijd ondertekend. De afspraken die nu ondertekend werden, zijn verder geconcretiseerd en vernieuwd. Belangrijkste punt dit jaar is de betaalbaarheid en beschikbaarheid van sociale huurwoningen.
Almere heeft een wachtlijst met ruim 10.000 actief woningzoekenden. Met de woningcorporaties is afgesproken dat in Almere de komende jaren ongeveer duizend betaalbare sociale huurwoningen bij komen. Tot en met 2018 zal De Alliantie 600 sociale huurwoningen bouwen en Goede Stede 333 sociale huurwoningen. Ymere deed geen toezeggingen over extra sociale nieuwbouw maar heeft wel bouwplannen voor Nobelhorst en De Wierden. Ymere legt de prioriteit bij de beperking van de huurverhoging voor 2015 voor bestaande huurders.
Er is afgesproken dat de helft van de vrijgekomen huurwoningen een huurprijs krijgt die lager is dan 618,24 euro. De prestatieafspraken gelden voor de jaren 2015 en 2016.

(Foto: Kunstlinie x Black Childish)
Tentoonstelling 'Stille Wateren' vertelt verhaal over slavernijverleden Uit 20 uur geleden
Farah en Seka uit Almere staan in de finale van Mrs Netherlands Universe. (Foto: Gerard Nuijten)
Tweede Almeerse finalistes Mrs Netherlands Universe Algemeen 21 uur geleden
Jos van Hulst (derde van rechts) benadrukte eind januari tijdens een speciale raadsbijeenkomst dat kunst en cultuur gelijke tred moeten houden met de groei van de stad. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Noodkreet theatergroep Suburbia over bezuiniging op kunst en cultuur Algemeen 21 uur geleden

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto