Marianne Luyer CDA-lijsttrekker voor verkiezingen PS

Algemeen

ALMERE - CDA Flevoland heeft Marianne Luyer tot lijsttrekker verkozen voor de Provinciale Staten verkiezingen van maart volgend jaar. De Almeerse was bij de verkiezingen in 2011 ook al lijsttrekker.


Na de verkiezingen van 2011 werd Luyer voorzitter van de CDA-fractie in Provinciale Staten. De statenperiode daarvoor (2007 - 2011) begon zij als Statenlid. Met de verkiezing van Luyer werd ook het concept verkiezingsprogramma van het CDA vastgesteld. De lijsttrekker pleitte hierbij voor het behoud van een sterk maatschappelijk middenveld, dat bestaat uit actieve betrokkenheid. “Wij hebben vertrouwen in burgers, bedrijven en professionals in het veld. Geen concepten van bovenaf, maar participatie en betrokkenheid door burgers en bedrijven van onderaf. Net als bij nieuwe natuur. De samenleving is van ons allemaal. Dat moet kunnen blijven functioneren.”
Of er naast Luyer nog meer Almeerders verkiesbaar staan voor het CDA, wordt 15 december bekend als de gehele kandidatenlijst wordt vastgesteld.

Uit de krant