Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Scholen gezocht voor groener schoolplein

Algemeen

ALMERE – Een schoolplein kan veel meer zijn dan een pauzeplaats of een overblijfplek. Het kan een soort buitenlokaal worden met diertjes, planten en bomen. Landschapsbeheer Flevoland zoekt scholen die hun plein groener willen maken en biedt ze een bijdrage van maximaal 500 euro voor de inrichting ervan.


Een groen schoolplein waar kinderen op zoek gaan naar lieveheersbeestjes, verstoppertje spelen achter bomen en in struiken. Een schoolplein waar kinderen weer in contact komen met de natuur, waar kan worden geklommen en geklauterd. Een andere mogelijkheid is een natuurpad in een bosstrook vlakbij de school. Daar kan de leerkracht met de kinderen op onderzoek gaan aansluitend op een natuurles in het klaslokaal.

Natuurpad

Landschapsbeheer Flevoland denkt graag met de school mee over een groener plein of een natuurpad vlakbij de school. De medewerkers van Landschapsbeheer hebben ideeën genoeg. Samen met de kinderen en ouders bomen of struiken aanplanten, bij een nieuw ingezaaide bloemenstrook een heus insectenhotel bouwen of vleermuiskasten timmeren en ophangen. En niet te vergeten een groene speelplek maken om te klauteren en te rennen.
Als de komende maanden de plannen worden gemaakt, kan de aanleg dit najaar of winterseizoen al van start. Meer informatie: Arda van der Lee 0320-294939 of vanderlee@landschapsbeheer.net

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto