Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Herdenking overleden motorrijder doet stof opwaaien

Algemeen

STAATSLIEDENWIJK – 53 motoren en 25 auto’s hebben donderdag 4 september meegereden in een herdenkingstocht voor een 26-jarige motorrijder uit Almere, die woensdag 3 september om het leven kwam bij een eenzijdig ongeval op de Spoordreef. Op HV-Almere.nl kwam een discussie op gang over de herdenking.


Ed noemde het ‘een respectloze stoet, over de rug van een overledene met veel kabaal aandacht voor zichzelf vragen. De politie deed zoals gewoonlijk weer niets toen er asociale overtredingen werden gemaakt.’ Daar reageerde Jeroen op: ‘Wat nou respectloos zo’n stoet? Dit is voor en door de familie, vrienden en kennissen georganiseerd om een laatste eer te bewijzen aan die jongen die bekend stond in de wereld van auto’s en motoren. En de politie hielp ons juist dit te organiseren en veilig te laten verlopen.’
De herdenkingstocht kwam donderdag via sociale media tot stand. Op de parkeerplaats van de Praxis aan de Markerkant verzamelden vrienden en andere bekenden van het slachtoffer. Om 20.30 uur vertrok de tocht met veel kabaal richting het centrum. Met politiebegeleiding voorop trok de stoet via de centrumtunnel naar de plaats waar het noodlottige ongeval woensdagavond plaatsvond. De organisator van de tocht hield hier een korte toespraak, waarna door alle aanwezigen een minuut stilte werd gehouden. Na het leggen van bloemen trok een motorrijder een ‘burnout’ voor de overleden jongen.
De stoet voertuigen vertrok met opnieuw veel kabaal. “Laten we ervoor zorgen dat hij het daarboven kan horen”, zo was de opdracht van de organisatie. Na afloop is op de parkeerplaats bij de Praxis een dankwoord aan alle deelnemers uitgesproken.

In de vangrail

De motorrijder raakte woensdag in de bocht ter hoogte van de S. van Houtenweg de macht over zijn voertuig kwijt en kwam in de vangrail terecht. Toegesnelde hulpverleners hebben de man nog gereanimeerd. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, daar is hij aan zijn verwondingen overleden. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend, de politie is enige tijd bezig geweest met sporenonderzoek. De Spoordreef is in de richting van de Markerkant tijdens dit onderzoek afgesloten geweest.
Ook zaterdagavond 6 september werd de jongen herdacht, dit keer met een korte bijeenkomst van auto’s over de Spoordreef.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto