Afbeelding
Almere DEZE WEEK

‘Gevaarlijke’ kruising Tussenring-Hogering krijgt verkeerslichten

Algemeen

STAD – De provincie Flevoland plaatst verkeerslichten aan de kruising Hogering/Tussenring. Afgelopen maandag is begonnen met de werkzaamheden, die nog duren tot en met donderdag 12 juni. Dit is op een plek waar regelmatig ongevallen plaatsvinden.


Het gaat om het kruispunt dat bereikt wordt zodra automobilisten op de Hogering de afslag naar de Tussenring hebben genomen. Verkeer dat richting Almere Buiten rijdt komt onderaan de afslag op een kruising waar ook het verkeer komt dat op de Hogering (richting Poort) de afslag genomen heeft. De twee verkeersstromen komen samen op de Tussenring. Op de kruising moet het verkeer dat de Hogering richt Buiten verlaten heeft voorrang verlenen aan het verkeer dat al op de Tussenring rijdt.
Het kruispunt is vanwege meerdere ongevallen al enige tijd onderwerp van discussie en onderzoek om de verkeersveiligheid te verbeteren. In de zomer van 2010 is het nog aangepast om het overzichtelijker te maken. Desondanks hebben er zich sindsdien meerdere aanrijdingen voorgedaan. Zo vond er onlangs, op 17 mei, nog een aanrijding plaats op deze kruising, waarbij zelfs een auto kantelde. Zondag 11 mei was er een aanrijding waar twee personenauto’s bij betrokken waren en eerder die maand reed een automobilist op die kruising tegen een lichtmast.
Via de social media laten Almeerders zich horen over de plaatsing van de verkeerslichten. Een aantal automobilisten is blij met de plaatsing omdat zij de kruising als gevaarlijk ervaren. Een automobiliste meldt zelfs ‘met trillende knieën’ het kruispunt te naderen. Anderen menen juist dat Almere al veel te veel verkeerslichten telt en deze ‘er niet nog eens bij kan hebben’. “De problemen ontstaan omdat automobilisten niet goed opletten”, schrijft een twitteraar. “Gewoon niet te hard rijden en goed om je heen kijken. Dan is er niks aan de hand.” Een ander pleit ervoor om op de bewuste plek een rotonde aan te leggen. Er is ook vrees dat de extra verkeerslichten ertoe leiden dat de afrit snel volloopt en dat er zo files op de Hogering zullen ontstaan.
De werkzaamheden zorgden na de eerste twee dagen niet voor afsluitingen. Alleen volgt er nog een verkeersstop om een portaal voor verkeerlichten te plaatsen. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden. Informatie over werkzaamheden aan provinciale wegen is te vinden op www.flevoland.nl/werkaandeweg en is te volgen via twitter @Flevowegen.
De provincie Flevoland is om een reactie gevraagd, maar was niet voor commentaar bereikbaar.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto