Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bustocht langs Flevolandse landschapskunstwerken

Algemeen

ALMERE – Ontdek Flevoland en haar unieke collectie landschapskunstwerken tijdens een bijzondere, geheel verzorgde excursie die plaatsvindt op elke zondag in mei en juni. De busrit duurt de hele dag en voert langs zes landschapskunstwerken van vermaarde internationale kunstenaars als Antony Gormley, Richard Serra en Marinus Boezem.


Nergens ter wereld zijn er op zo’n relatief klein oppervlak zoveel landschapskunstwerken te bewonderen. De zes kunstwerken zijn tussen 1977 en 2010 tijdens de totstandkoming van de Flevolandse polder gerealiseerd. Geïnspireerd op de Amerikaanse kunststroming Land Art werden opdrachten gegeven aan beeldend kunstenaars voor grote kunstprojecten, met het landschap en het ‘land maken’ als uitgangspunt. Inmiddels is er sprake van een ware collectie. De komende jaren wordt daar een zevende landschapskunstwerk in de Noordoostpolder aan toegevoegd.
Kunstwerken die bezocht worden: Robert Morris, Observatorium (1971-1977), Piet Slegers, Aardzee (1982), Marinus Boezem, De Groene Kathedraal (1978-1996), Richard Serra, Sea Level (1989-1996), Daniel Libeskind, Polderland Garden of Love and Fire (1992-1997), Antony Gormley, Exposure (2010). Een professionele gids geeft onderweg uitleg over de kunst en de totstandkoming van de Flevolandse polder. Halverwege wordt er op een mooie locatie geluncht.
De dagtochten duren van 10.00 tot 17.30 uur. Vertrek- en eindpunt: Schouwburg Almere, Esplanade 10. Maximum aantal deelnemers: 35. Kaartverkoop en meer informatie via www.schouwburgalmere.nl. Of een mail sturen naar Marie-Josée Röselaers (mroselaers@schouwburgalmere.nl).

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto