Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Hogeschool Windesheim Flevoland benoemt nieuwe directeur

Algemeen

STAD CENTRUM - Doctor ingenieur Rien Komen wordt per 1 mei 2014 benoemd tot directeur van hogeschool Windesheim Flevoland. Hij gaat zich richten op de realisatie van een gezonde groei van de instroom van nieuwe studenten, het uitbouwen van de samenwerking met het regionaal onderwijs en bedrijfsleven en een verdere borging van de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en bedrijfsprocessen.


Komen stapt in op het moment dat de ontwikkeling van hogeschool Windesheim Flevoland een volgende fase ingaat. In de afgelopen jaren is in hoog tempo, en met succes, gewerkt aan het initiëren en ontwikkelen van een groot aantal opleidingen. Daarnaast heeft de hogeschool een unieke positie verworven in de regio.
Voor zijn aanstelling bij hogeschool Windesheim Flevoland werkte Komen op topposities bij Wageningen University en Hogeschool Van Hall Larenstein. Hij doorliep na zijn middelbare school een lerarenopleiding in Dronten en heeft een brede staat van dienst in onderwijs en onderzoek. Ook is hij gepromoveerd econoom.
Komen volgt Duco Adema op, die als directeur een belangrijke rol vervulde bij de ontwikkeling en positionering van Windesheim Flevoland. Adema zet zijn loopbaan voort bij Windesheim in Zwolle. Hij wordt als directeur verantwoordelijk voor de coördinatie van de activiteiten die voortvloeien uit het Prestatieakkoord van Windesheim met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto