Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Renovatie Corrosia in Haven gestart

Algemeen

HAVEN CENTRUM – Aannemer Friso Bouwgroep realiseert in opdracht van woningcorporatie De Alliantie de renovatie van kunstencentrum Corrosia aan de Markt in Almere Haven. Afgelopen week opende Corrosia de deuren voor ongeveer een jaar in gebouw De Voetnoot aan het Stadhuisplein in Almere Stad.


Friso Bouwgroep is inmiddels gestart met de sloopwerkzaamheden. Het pand wordt volledig gestript, waarna het in vernieuwde vorm weer wordt opgebouwd. Het plafond van het theater wordt opgehoogd en het pand voorzien van een nieuwe gevel. De sloopwerkzaamheden gaan ongeveer anderhalve maand duren. De totale verbouwing zal ongeveer een jaar in beslag nemen.

Smeltkroes

De culturele trekpleister wordt naar een ontwerp van Architect Rik Lagerwaard getransformeerd tot smeltkroes waar meerdere instellingen onderdak krijgen. Zo vinden een kleinschalig theater, een bibliotheek, een buurthuis en een kunstexpo ruimte in het nieuwe pand. Daarnaast worden er zeventien woon-werkateliers gerealiseerd en komt er een kleine kantoorruimte voor de gemeente Almere.
Gebouw Corrosia is toe aan een grote renovatie. Na vele verbouwingen en functiewisselingen is een technische renovatie en een aanpassing op de functie een vereiste. Dankzij een huurgarantie van de gemeente kan de grootscheepse verbouwing nu van start.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto