Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Annamarie Thomas opent schaatsbaan Schipperplein

Algemeen

STAD CENTRUM – Ex-topschaatster Annamarie Thomas heeft vrijdag 20 december de schaatsbaan op het Schipperplein geopend. De schaatsbaan ligt er tot medio maart 2014 en tot die tijd organiseert de Almeerse Schaatsvereniging er lessen en in de kerstvakantie ook de Winter Intensief Schaatsweken.


De baan, te vinden naast de Media Markt, werd feestelijk in gebruik genomen door leerlingen van basisschool De Columbusschool die een schaatsclinic kregen van Annamarie Thomas. Annamarie Thomas maakte de kinderen enthousiast voor het schaatsen. Zaterdag 21 december gaf ze ook clinics voor het Almeerse publiek. Het was er gezellig druk en iedereen kon lekker vrij schaatsen.

Winter Intensief Week, vrij schaatsen en schaatsverhuur

Wie tijdens de kerstvakantie een aantal schaatslessen wil volgen, kan dat doen tijdens de Winter Intensief Week. Onder het motto Schaatsen is Cool! organiseert ASV op vrijdag 27, zaterdag 28 december, donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 januari de Winter Intensief Week (WIW). Dit zijn schaatsclinics van 11.00 tot 12.00 uur op het Schipperplein. Alle deelnemers ontvangen na afloop een schaatsdiploma.
De kosten voor de vijf lessen bedraagt 25 euro (dat is inclusief schaatshuur). Binnen vijf dagen leren kinderen op een leuke manier het schaatsen aan. Aanmelden kan via www.asv-almere.nl/winterintensiefweek.
Het volgen van een losse clinic op één van die dagen is ook mogelijk voor 6 euro per les (inclusief schaatshuur). Tegen een zeer aantrekkelijk tarief lid worden van ASV kan ook.
Tijdens de kerstvakantie worden er iedere dag (behalve Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag) tussen 12.00 en 16.30 uur schaatsen verhuurd en is er koek en zopie langs de kant van de baan. Bij alle schaatsactiviteiten zijn handschoenen verplicht.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto