Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Alfen BV uitgeroepen tot Stagebedrijf van het jaar

Algemeen

BUITEN CENTRUM - Tijdens een drukbezocht kerstontbijt van de Vereniging Bedrijfskring Almere op 19 december in zorgcentrum Buitenhaeghe is Alfen uitgeroepen tot Stagebedrijf van het Jaar 2013. Eervolle vermeldingen gingen naar Adri Bax Schoenen, Tomingroep en VOF Alwindes.


Het kerstontbijt vond plaats in het restaurant van zorgcentrum Buitenhaeghe en werd geserveerd door cliënten van het Leger des Heils Flevoland. In aanwezigheid van een groep ondernemers en vertegenwoordigers uit het onderwijs werd de Stageprijs voor de elfde keer uitgereikt. Alfen ontving de prijs, een oorkonde en een bronzen trofee, uit handen van wethouder René Peeters en VBA-voorzitter Hans Marsé. Alfen won de prijs ook in 2009.
Alfen levert producten en diensten voor de distributie van elektrische energie en realiseert daarnaast complete elektriciteitsnetten. Het bedrijf biedt jaarlijks zo’n 21 stageplaatsen aan op diverse niveaus en disciplines, variërend van VMBO, voortgezet onderwijs tot universitair onderwijs. De jury vermeldt dat opleiden al jarenlang een wezenlijk onderdeel vormt van het beleid van Alfen en dat het bedrijf er nadrukkelijk voor kiest om ook in deze moeilijke tijden te blijven investeren in de medewerker van de toekomst.

Verkiezing

De VBA heeft de verkiezing, waarin zowel bedrijven als onderwijsinstellingen participeren, in het leven geroepen om te benadrukken dat het aanbieden van stageplaatsen belangrijk is. Zowel voor het bedrijfsleven als voor scholieren. Immers de overgang van onderwijs naar de arbeid is groot. Vanuit een beschermde leeromgeving begeven schoolverlaters zich op de arbeidsmarkt.
In Almere zijn ruim duizend bedrijven actief als stagebedrijf.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto