Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Op vier locaties Boomfeestdag

Algemeen

OOSTVAARDERSPLASSEN - Leerlingen van basisschool De Goede Herder hebben woensdag 20 maart samen met wethouder Mark Pol eikenbomen geplant bij natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Ze plantten de bomen in het kader van Boomfeestdag, dat dit jaar het thema ‘Bomen maken gezond’ had.


Jaarlijks vindt in heel Nederland de Boomfeestdag plaats op de derde woensdag van maart. Dit jaar is het thema ‘Bomen maken gezond’. Dit thema past uitstekend bij Almere, met haar groene longen en ruime opzet. Dit jaar zijn op vier locaties en met vier basisscholen circa zestig bomen geplant.
Naast natuurbelevingcentrum de Oostvaarders zijn er bomen geplant in het Den Uylpark, Stadslandgoed de Kemphaan en in het Vroege Vogelbos.
In het Den Uylpark gingen kinderen van basisschool het Samenspel uit Stedenwijk bomen planten op de Stadsakker nabij de dierenweide. Ze plantten pruimenbomen, waardoor er ook fruit geoogst kan worden op de Stadsakker. Op de Kemphaan plantten leerlingen van basisschool De Kraanvogel kersenbomen in een laan bij de schaapskooi.
In het Vroege Vogelbos gingen kinderen van basisschool De Flierefluiter bomen planten in één van de schapenweiden in het Vroege Vogelbos. Hier werden walnootbomen geplant in de vorm van een Romeins amfitheater, als herinnering aan de Romeinse invloed die er vroeger in dit gebied was. Bij bodemonderzoek in de Laren zijn sporen gevonden die verwijzen naar de Romeinse tijd.

Floriade

Deze editie is de eerste in de aanloop naar de Floriade, die in 2022 in Almere plaatsvindt. De bomen die nu geplant worden kunnen nog negen jaar groeien en bloeien tot de Floriade.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto