Afbeelding
Almere DEZE WEEK

‘Almere City Hardcore’ sinds 2009For Blood And Vengeance gaat terug naar roots met nieuw album

Algemeen

ALMERE – Het Almeerse vijftal For Blood And Vengeance blaast met hun nieuwe release fris leven in de ‘old school hardcore scene’. Waar andere bands uit deze scene overgaan naar nieuwere stijlen, daar gaat FBAV met het mini-album ‘Bring It Back’ terug naar de eigen roots. Om het plaatje compleet te maken, brengt de band de nieuwe nummers uit op een ouderwets cassettebandje.


“Onze vorige plaat ‘All Bets Are Off’ had nog een duidelijk metal randje. Desondanks werden we toen al in recensies vergeleken met bands als Madball, Biohazard en Trapped Under Ice. Dat zijn bands die we zelf ook geweldig vinden en daardoor zijn we als band de afgelopen twee jaar toch meer echte hardcore tracks gaan schrijven”, aldus gitarist Laurens de Waard. “De insteek achter deze release spreekt voor zichzelf denk ik”, legt bassist Remco de Wit uit. “De vorige plaat namen we in een erkende studio op en brachten we in vernieuwend 2.0 op USB-stick uit. Bring It Back hebben we zelf opgenomen en op cassette uitgebracht.”

Podiumreputatie

De band heeft dus duidelijk een andere weg ingeslagen, maar dat heeft niet alleen muzikale motieven. “Het gaat ook vooral om plezier”, licht drummer Guyon Kanders toe. “We vinden het heerlijk om live helemaal los te gaan op het podium.”
FBAV heeft dan ook al een aardige podiumreputatie opgebouwd. Ze staan bekend om hun energieke shows, die bij het publiek ook het nodige teweeg brengt. Wat heet. De band heeft al een heuse ’casualty list’ opgebouwd. Gitarist Wietze Vink: “We willen dat het publiek net zo’n goeie tijd heeft als wij. En dat lukt aardig! We hebben al diverse fans met de nodige EHBO-bezoeken gehad, voor gebroken armen, tanden, hechtingen en bloedneuzen…”
Bring It Back is gratis online verkrijgbaar via forbloodandvengeance.bandcamp.com. De cassettebandjes zijn te koop tijdens FBAV-optredens. Actuele data, de clip van Bring It Back (die is opgenomen in Poppodium De Meester) en extra bandinformatie, kijk op www.forbloodandvengeance.com.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto