Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Renovatie 60 woningen De Wierden gestart

Algemeen

DE WIERDEN - De Alliantie is gestart met de renovatie van zestig woningen in de Kei- en Leemwierde. Van de woningen worden de badkamers totaal aangepakt en ze krijgen een dakopbouw waardoor de huurders meer licht en ruimte hebben.


“Door deze woningen grondig aan te pakken kunnen ze er weer een flinke tijd tegenaan”, aldus Maarten Pel, directeur van de Alliantie. “Daar profiteren de huidige bewoners van en ook eventuele volgende bewoners kunnen er straks prima wonen. Ook hiermee dragen we er aan bij dat Almere Haven een fijne plek blijft om te wonen en te leven.”
Het hele project is medio september afgerond. Projectleider Pascal Ockeloen: “Omdat we een dakopbouw plaatsen is het per woning een behoorlijke operatie. Maar tijdens de renovatie worden ook de binnendeuren en de meterkast vervangen. Bewoners die tijdens de renovatie even rust zoeken kunnen gebruik maken van een van onze voorzieningenwoningen.”
De Alliantie is nog met de gemeente in gesprek om bij een aantal woningen ook een keukenuitbouw te realiseren en een nieuwe keuken te plaatsen. “Die ingreep betekent overigens wel een verhoging van de huur. Een aantal bewoners heeft aangegeven dit graag te willen. We hopen hier op korte termijn de benodigde vergunningen voor te krijgen”, aldus projectleider Ockeloen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto