Hogering krijgt ‘stil asfalt’

Algemeen

MUZIEKWIJK – De wegwerkzaamheden aan de Hogering tussen de Contrabasweg en het viaduct van de Muziekdreef starten maandag 10 september en zijn klaar op zaterdag 22 september. Zo hebben weggebruikers de minste last van het werk. Het werk stond oorspronkelijk gepland voor eind deze maand, maar om de werkzaamheden beter met die van de gemeente Almere af te stemmen is de planning aangepast.


Eén rijbaan van de Hogering tussen de Contrabasweg en het viaduct van de Muziekdreef krijgt een flinke opknapbeurt. Het gaat om de zuidelijke rijbaan (de baan tegen de Muziekwijk aan). Het verkeer op de Hogering hoeft niet om te rijden. Het wordt over de andere rijbaan geloodst. Het kruispunt Hogering-Contrabasweg blijft tijdens de uitvoering van het werk normaal in bedrijf.
Er wordt opnieuw geluidsabsorberend asfalt aangelegd, zodat Muziekwijk zo min mogelijk last heeft van het verkeer. Ook wordt bij verkeerlichten van de op- en afrit van/naar de Muziekdreef asfalt aangelegd dat bestand is tegen afremmend, stilstaand en optrekkend verkeer. Hierdoor ontstaat er minder snel spoorvorming en duurt het veel langer voordat opnieuw een onderhoud moet worden gepleegd. Daarnaast wordt het viaduct over de Pampushavenweg stiller en comfortabeler, omdat de voegen tussen de weg en het viaduct zo worden vervangen dat ze minder geluid maken als men er overheen rijdt. Dit komt doordat het gebruikte materiaal minder uitzet en krimpt. Ook rijdt dit prettiger, omdat het stuur minder trilt.

Omleiding Noorderplassen-West

Het verkeer van en naar de woonwijk Noorderplassen-West, dat normaal gebruik maakt van de zuidelijke op- en afrit van en naar de Hogering, wordt in verband met wegwerkzaamheden via borden omgeleid.
Na aanbrengen van de nieuwe lagen asfalt, krijgt de weg nieuwe wegmarkering, kantstrookverruwing in beide kantstroken van de rijbaan, glasbollen in beide kantstroken van de rijbaan en detectielussen voor de verkeersregelinstallatie bij de aansluiting van de op-/afrit van/naar de Muziekdreef.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto