Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Zomeravondwandeling door Pampushout

Algemeen

PAMPUSHOUT – Zacht uilengekras, overvliegende schaduwen en donkere statige bomen. Dat zijn de hoofdingrediënten van de avondexcursie ‘mezen- en gaaienconcert’ door het stadsbos Pampushout, zaterdag 25 augustus.


Een gids van Het Flevo-landschap neemt geïnteresseerden mee. De wandeling start om 20.00 uur vanaf de beheerschuur ‘de Havikshorst’ aan de Botterweg 8.
Deze excursie staat in het teken van de overgang van dag naar nacht. Vogels zetten nog een laatste lied in voordat ze op zoek gaan naar een veilige plek voor de nacht. In de schemering overschreeuwt de Vlaamse gaai het mezenconcert. De merels doen er nog een schepje bovenop om hun territorium veilig te stellen.

Variatie in bomen

Tijdens de wandeling is er veel aandacht voor het beheer van deze prachtige natuur. Wat opvalt is de variatie in het bos. Dertig jaar geleden zijn er veel populieren geplant. Inmiddels zijn deze uitgegroeid tot forse bomen. Andere boomsoorten zoals de es, beuk, eik en esdoorn groeien ook in het bosgebied, maar in een langzamer tempo. Hierdoor ontstaat een afwisseling van grote, kleine, dikke en dunne bomen.
Geïnteresseerden kunnen zich dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur opgeven bij Het Flevo-landschap via 0320-286130. Kosten zijn 3,50 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Kijk voor meer informatie op www.flevolandschap.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto