Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Eindronde Architectuurprijs Almere 2012

Algemeen

ALMERE - Almeerders krijgen de komende weken de gelegenheid om als publieksjury te fungeren voor de Architectuurprijs Almere 2012. Via www.casla.nl kan een stem worden uitgebracht op één van de zes genomineerde woningen.


Alle genomineerde woningen hebben het thema ‘Particulier Opdrachtgeverschap’. Hiertoe is besloten omdat deze manier van bouwen in Almere sinds 2006 wordt gestimuleerd en ook landelijk als voorbeeld geldt.
Een nominatiecommissie onder voorzitterschap van architect Fridjof van den Berg, heeft de afgelopen maanden 29 projecten bezocht en daaruit de zes genomineerde projecten geselecteerd om voor te leggen aan de vakjury en de bewoners van Almere. Er worden twee prijzen uitgereikt: de publieksprijs (de woning die de meeste punten krijgt) en de vakjuryprijs.
De genomineerde woningen – die tussen 2006 en 2012 werden gerealiseerd - zijn te vinden in het Stamerbos en Slotbos (Overgooi), Stopperknoop (Noorderplassen-West) en Aresstraat , Juventastraat en Helenusstraat (Homeruskwartier-Oost en -West) en worden gekenmerkt door een gedurfde vormgeving, innovatief materiaalgebruik en een opmerkelijke indeling. Meer informatie is te vinden op de website www.casla.nl.

23 juni

Uitreiking van de awards vindt plaats op de Dag van de Architectuur op 23 juni, in het Homeruskwartier. Op deze dag worden meerdere activiteiten georganiseerd. Zo is er tussen 13.00 en 16.00 uur Kindercasla, waarin kinderen als opdrachtgever en architect fungeren. Ook is er een verkoopmanifestatie voor nieuwe kavels in Campus Homerus. Geïnteresseerden kunnen ook een rondleiding krijgen door het Homeruspark met landschapsarchitect Thijs van Hees en stadsarcheologen. Deelname is gratis. Aanmelden kan via j.flapper@casla.nl.
Het programma is te vinden op www.casla.nl.
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto