Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Winkels Almere centrum elke zondag open

Algemeen

STAD CENTRUM – Het deed vooraf heel wat stof opwaaien, de zondagopenstelling van de winkels in het centrum van Almere Stad, maar is uiteindelijk door een merendeel van de winkeliers wel opgevolgd. Afgelopen zondag 4 maart was de eerste zondagopening en dat werd gevierd met veel feestelijkheden. Slechts een handjevol winkels hield de deuren dicht.


Op diverse locaties was er straattheater, waren er goochelaars en poppenkast en ging er een bandje door het centrum. Bezoekers werden verwelkomd met tompouces en ballonnen die door de ondernemersvereniging ter beschikking waren gesteld.
Martin Ort, directeur van de Ondernemers Vereniging Stadshart Almere, over het verloop van de eerste vaste zondagopening: “We zijn zeer tevreden! En aangenaam verbaasd over het aantal geopende bedrijven, slechts een handjevol winkeliers heeft de winkel dicht gehouden. We dachten daar in eerste instantie wel meer van te horen maar dat bleek ruimschoots mee te vallen. Het gaat ook om zo’n twaalf ondernemers die tegen zijn. Daarover hebben we al in een vroeg stadium gezegd: wij respecteren het als je niet open wil, maar heb er dan ook respect voor dat andere winkeliers wel open willen op zondag.”
Het was volgens Ort een ‘aardige koopzondag’. “Qua weer zouden we beter zitten in april of mei, maar je kunt er toch niet echt een vinger op leggen wanneer het wel of niet druk is. In ieder geval kwamen er veel mensen kijken wat er allemaal te doen was.“

Ruimere openingstijden

Behalve dat de winkels voortaan elke zondag van 12.00 tot 18.00 uur geopend zijn, blijven ze in het weekend ook een uur langer open, tot 18.00 uur. “Dat doen we vooral om duidelijkheid te verschaffen aan de bezoekers. De winkels zijn dus elke dag open tot 18.00 uur, ook op zaterdag en zondag.”
Of dit ook zinvol is, evalueren de ondernemers binnen twee maanden. Of de zondagopenstelling definitief is, wordt eind van dit jaar besloten. De komende maanden is er in ieder geval elke zondag iets te beleven in het winkelcentrum.
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto