Nederlandse winkelcentra in actie voor Bengaalse retailersAftrap ‘Slum Shop Tour’ op Stationsplein Almere

Algemeen

STAD CENTRUM - Winkelcentra verspreid over het land komen vanaf september in actie voor startende ondernemers in Bangladesh. De ‘Slum Shop Tour’ doet zaterdag 10 september als eerste het Stationsplein Almere Centrum aan met het middagvullende programma ‘A Taste of Bangladesh’. Het doel: de realisatie van vijf mini-winkelcentra met elk vijf winkeltjes in Bangladesh.


De winkelcentrumactie vindt plaats in samenwerking met de Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW) en 1We - Een Wereld Idee, de ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl. Aanleiding is het 25-jarig bestaan van de NRW, met de ‘Slum Shop Tour’ als één van de activiteiten voor het goede doel. Met de realisatie van de vijf winkelclusters in Bangladesh krijgen 25 talentvolle Bengalen de kans om als retailer aan de slag te gaan. De officiële aftrap van de landelijke actie is in Almere.

Cultureel programma

Het culturele programma ‘A Taste of Bangladesh’ duurt zaterdag 10 september van 11.00 tot 16.00 uur. Het programma bestaat uit onder meer een veiling van producten beschikbaar gesteld door de winkeliers van Stationsplein Almere Centrum, een Bengaalse mini-warenmarkt, een kinderworkshop, muziek en dansoptredens. Bezoekers krijgen hiermee een kleurrijk dagje over de grens aangeboden, inclusief een goed gevoel. Want door iets te kopen of een donatie te doen, dragen ze bij aan een betere toekomst voor kansarme Bengalen.
Structureel inkomen

Eén winkeltje in Bangladesh zorgt voor een structureel inkomen voor een hele familie van zo’n twintig mensen. Bovendien kunnen de kinderen direct naar school en fungeert zo’n ‘slum shop’ tevens als leerwerkplaats voor andere talentvolle Bengalen. De mini-winkelcentra zijn de start van de 1We Empower Centers. In deze multifunctionele centra komen gezondheidszorg, onderwijs en empowerment op vernieuwende wijze samen.
‘Niet elke dag’

Hester Bunnik, Promotion Manager bij Corio (eigenaar van Stationsplein Almere), ondersteunt dit initiatief van harte. “Als winkelcentrum geld inzamelen voor een mini-winkelcentrum in Bangladesh doen we niet elke dag. Als dat dan ook nog eens gebeurt in de vorm van een leuke actie, snijdt het mes aan twee kanten: we halen een spetterend programma voor de consument in huis én steunen het goede doel. Dat de aftrap van de tour in Almere plaatsvindt, maakt het nóg leuker. Als multiculturele stad zal de actie hier zeker aanslaan!”
Voor meer informatie: www.stadshart-almere.nl / www.nrw.nl / www.1we.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto