Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Tachtig procent minder hondenpoep in Eilandenbuurt

Algemeen

EILANDENBUURT - De Almeerse Cora Spaans is in 2009 gestart met de petitie ‘Almere Hondenpoepvrij’ en later met een proef om de hoeveelheid hondenpoep in Almere Buiten tegen te gaan. De proef van het wijkcomité, door hondenpoepbakken en -zakjes in de Eilandenbuurt te plaatsen, werpt zijn vruchten af.


Na de start in maart is donderdag 18 augustus de derde meting uitgevoerd. Vrijwilligers hebben toen hondendrollen geteld en kwamen uit op 80 procent minder. Het resultaat was minder spectaculair vergeleken met de eerste meting, maar zonder opruimplicht nog steeds naar tevredenheid van het wijkcomité. Bij de tweede meting bleek de hondenpoep met 66 procent te zijn afgenomen.

Best gebruikte hondenpoepbak

Op advies van wijkbewoners wordt in de komende weken een aantal afvalbakken verplaatst. Het effect van de proef wordt dan nog groter verwacht. De weken die daarna volgen zal dan ook een wedstrijd voor ‘de best gebruikte hondenpoepbak’ plaatsvinden. Deze zal tijdens het wijkfeest op 17 september op ludieke wijze worden bekendgemaakt.
Evaluatie

In oktober wordt een officiële evaluatie uitgevoerd door de gemeente Almere. Naar aanleiding daarvan zal een besluit genomen worden of de bakken mogen blijven staan. Bij een positieve evaluatie kunnen andere wijken het voorbeeld volgen. Het is dan belangrijk dat bewoners hiertoe zelf het initiatief nemen. “Opruimmiddelen in heel Almere hoeven maar een deel te kosten van de 1,4 miljoen euro aan hondenbelasting die de gemeente jaarlijks ontvangt”, aldus Cora Spaans.
Het wijkcomité is nog op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om zakjes bij te vullen. Aanmelden kan via de website www.eilandenbuurthondenpoepvrij.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto