Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Topsport for Life doet mee aan de Zuiderzee KlassiekerOud-geletruidrager Teun van Vliet fietst tegen darmkanker

Algemeen

ALMERE - Het team van Topsport for Life, met oud-geletruidrager Teun van Vliet, gaat op 24 september meefietsen in de Zuiderzee Klassieker. Het team bestaat verder uit Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage, oud-wereldkampioen boksen Esther Schouten en oud-wereldkampioen wielrennen Petra de Bruin. Topsporters die zich na een actieve carrière inzetten voor het goede doel. Teun van Vliet heeft in het verleden een ernstige darmziekte overwonnen en zet zich nu in voor de strijd tegen darmkanker. Het doel van de Zuiderzee Klassieker is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar darmkanker.


In 1987 won Teun de Ronde van Nederland en de Omloop Het Volk. Het jaar erop droeg hij in de Tour de France drie dagen de gele trui. Hij moest in 1990 stoppen met wielrennen vanwege een chronische darmontsteking die hem bijna het leven kostte. Teun genas op wonderbaarlijke wijze. Later kreeg hij twee keer te maken met een kwaadaardige hersentumor. Nog maximaal 12 maanden te leven luidde in 2006 de prognose. Maar hij fietst nog steeds.

Zuiderzee Klassieker

Op 24 september organiseert de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) de Zuiderzee Klassieker. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 60, 120 of 220 kilometer. Ze laten zich daarbij sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar darmkanker. Darmkanker staat in de top drie van meest voorkomende vormen van kanker. Jaarlijks sterven 5.000 mensen in Nederland aan darmkanker, maar bij een vroege diagnose is de ziekte goed te behandelen. Start en finish zijn op het terrein van de Yakult fabriek in Almere. Inschrijven kan op www.zuiderzeeklassieker.nl.
Teun van Vliet Classic

Op 24 april haalde Teun met zijn eigen door Stichting Topsport for Life georganiseerde wielertocht 67.000 euro op voor onderzoek naar hersentumoren. Er reden 1.100 deelnemers mee. De organisatoren van de Zuiderzee Klassieker en de Teun van Vliet Classic gaan nauw samenwerken om de beide evenementen te promoten.
Kijk voor routes, meedoen en andere praktische info op www.zuiderzeeklassieker.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto