Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Derde Mathijs Douwe Toernooi bij S.C. Buitenboys

Algemeen

SPORTPARK POLDERKWARTIER - S.C. Buitenboys organiseerde zaterdag 14 mei voor de derde keer het Mathijs Douwe Toernooi.


Ruim tachtig verschillende F- en Mini-teams, ruim 650 kinderen van 4 tot 6 jaar, speelden mee in het voetbaltoernooi waarvan de totale netto opbrengst wordt gedoneerd aan KIKA en de KWF Kankerbestrijding, de actie Alp d’huZes.
Aan het einde van het toernooi overhandigde Fredrieke de cheque met 5.500 euro aan KIKA en werd aan haar een cheque van 1.000 euro uitgereikt voor het Mathijs Douwe Team. De einduitslag van dit fantastische evenement is door S.C. Buitenboys definitief vastgesteld op 7.073,35 euro. De wisselbeker ging dit jaar naar het team van Buitenboys F1 onder leiding van trainer Kay van der Klis en leider Dennis Kok.
Deelnemende verenigingen: Almere City FC, AS ’80, Fortius, Altius, Zeeburgia, CSW, DVSU, De Dijk, FC Almere, FC Purmerend, HVC Amersfoort, Kon. HFC, Olympia 25, OSV, SO Soest, THB, Unicum, Spartaan, HSV Duno (Den Haag), Victoria, VVA Spartaan, Olympia, Waterwijk, Zwaluwen Utrecht 1911 en de teams van SC Buitenboys.

IN KADER

Mathijs

Zondag 18 mei 2008 kreeg S.C. Buitenboys het nieuws dat de 10-jarige Mathijs, een voetballer bij de club, zijn gevecht tegen kanker had verloren. Ter nagedachtenis aan Mathijs en om geld op te halen voor onderzoek en bestrijding van kanker organiseerde de club het toernooi. Het zusje van Mathijs, Fredrieke van 11 jaar, gaat dit jaar in juni samen met haar ouders Niek en Liesbeth voor het eerst de Alpe d’Huez (1860 meter) met de fiets beklimmen voor het KWF in de actie ‘Opgeven is geen optie’. Deze actie bracht in 2010 ruim 12 miljoen euro op.
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto