Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Groot onderhoud van start voor ruim 220 woningen

Algemeen

DE WIERDEN – Ruim 220 woningen aan de Kei- en Leemwierde worden de komende maanden gerenoveerd door de Alliantie.


“Het is niet niks wat we gaan doen”, vertelt adjunct-directeur van de Alliantie David Wolterbeek. “De woningen worden echt flink aangepakt. Ze worden voorzien van volledig nieuwe badkamers en toiletten, nieuwe binnendeuren, een aantal woningen krijgt een nieuwe dakkapel. En niet onbelangrijk voor de bewoners, komen er ramen in de badkamers.”
“Het werd wel tijd,” zegt een toekijkende bewoonster van de Leemwierde wiens woning in juni op de planning staat. “De badkamers zijn echt toe aan vervanging. Ik heb toch wat problemen met de ventilatie gehad en de spullen zijn verouderd. Het heeft best lang geduurd voordat de werkzaamheden van start konden gaan, maar nu het eindelijk zover is kijk ik enorm uit naar het resultaat. Mijn badkamer heeft nu geen daglicht, het is fantastisch dat dat straks gaat veranderen.”
De werkzaamheden zullen volgens Wolterbeek best ingrijpend zijn voor de bewoners: “Er zijn toch mensen in en om je huis bezig. Dan staat je leven even op zijn kop. Wij begrijpen dat heel goed. We doen er dan ook alles om het onze bewoners zo makkelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld met een speciale plek waar ze even bij kunnen komen, opvang voor huisdieren en voor mensen die het echt niet aankunnen hebben we hotelwoningen.” De Alliantie verwacht tot eind 2011 bezig te zijn met de renovatie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto