Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Wind teistert rijders in ATC Warners Huis en Tuin Tijdrit

Algemeen

ALMERE - In negen series gingen zondag 1 mei in totaal zo’n 250 deelnemers van start met de ATC Warners Huis en Tuin Tijdrit. De wind speelde een grote rol bij de wedstrijd, het parcours kende geen meter beschutting. De wedstrijd is de vierde in de serie van vijf wedstrijden uit het Almeers Triathlon Circuit. Een flink deelnemersveld werd vooral tegengewerkt door de pittige wind uit het noordoosten.


Er werd gereden over 42, 28 en 9 kilometer. Op de langste afstand ging master Johan Boonstra uit Gasteren het beste om met de wind, Mark van Wegen was hier eerste senior. Bij de dames was de snelste overall Jolien Janssen, met Geke Venema als eerste master. Op de middenafstand bleek Jurrien Rom Colthoff het snelst, met Tiny Bremer als vrouwelijke tegenhanger. Joris Roos en Ilona Eversdijk waren hier de snelste junioren. De korte afstand werd gewonnen door Claudio de Marco en Myrthe Breedijk.

Lange afstand

Van de 250 deelnemers stonden er 150 aan de start van de lange afstand van 42 kilometer. Ook dit jaar was het weer een strijd tussen triatleten en pure tijdrijders. Dit jaar werd er vooral door tijdrijders aan het langste eind getrokken. Johan Boonstra wist met deze wind nog gemiddeld bijna de 41 kilometer per uur te rijden, bijna een minuut sneller dan de nummer twee. Nijmegenaar Pieter Aben, ook in de categorie 40-plus, pakte de tweede plek. Eerste heer van onder de 40 jaar was Mark van Wegen uit Hoogland, met een gemiddelde van 40,3 kilometer per uur. Rudi de Boelpaep uit het Belgische Steenokkerzeel finishte als laatste master op het podium.
Uitslagen in de andere categorieën en foto’s zijn te zien op www.atcalmere.nl. De volgende wedstrijd binnen het Almeers Triathlon Circuit is de ATC Warners Huis en Tuin Triathlon zondag 5 juni.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto