Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Roeivereniging Pampus viert 30-jarig bestaan

Algemeen

ALMERE - Dubbel feest was het afgelopen zaterdag bij Roeivereniging Pampus: leden van Pampus vierden hun 30-jarig bestaan en hieven het glas op hun eervolle vermelding tijdens de Flevius Awards, waarvoor zij genomineerd waren.


De Almeerse Roeivereniging Pampus heeft dit jaar een aantal festiviteiten georganiseerd om haar 30-jarige bestaan te vieren. Pampus bleek ook genomineerd voor de Flevius Award vanwege de Nieuw Land Marathon, een 76 km lange roeitocht door Flevoland. Deze tocht organiseerden leden van Pampus samen met de roeiverenigingen Pontos uit Lelystad en Amenophis uit Zeewolde.
Marlouse Grove, woordvoerder van Pampus licht toe: “Door die unieke samenwerking is een mooie tocht met stops in drie Flevolandse plaatsen tot stand gekomen. Roeiers uit het hele land hebben op deze manier kennis gemaakt met de schoonheid van Flevoland. Iedereen kent Flevoland vanaf de snelweg A6, maar dat Flevoland zo mooi is hadden weinig deelnemers verwacht.” Deze marathon heeft geholpen om het imago van Flevoland te verbeteren, en daarom was de Almeerse roeivereniging genomineerd voor de Flevius Awards. “We hebben helaas geen prijs gewonnen maar wel een eervolle vermelding van de gedeputeerde.” Zaterdagavond was er ook de uitverkiezing van de mooiste roeifoto, dat werd de foto van Kersten Scheller die één van de jeugdleden tijdens een roeiwedstrijd vastlegde.

Gezellige roeivereniging

Met 170 leden is Pampus een gezellige vereniging, waar plezier in het roeien en genieten van de natuur voorop staat. De club begon 30 jaar geleden in een bouwkeet in Almere Haven. Boten werden overal vandaan gehaald. Met de overname van een ‘8’ van Roeivereniging Amstel volgde een spannende tocht met de smalle boot over het grote water via Muiden en de sluis bij Almere Haven. De club doet aan recreatie en wedstrijdroeien. Zo is erelid Marlies Smulders van de Olympische 8 bij Pampus begonnen. Vanwege het goede vaarwater komen bij de vereniging vaak andere roeiclubs om te trainen en worden er trainingskampen georganiseerd.
Iedereen kan leren roeien. Jong en oud, met of zonder sportervaring. Roeien is een complete sport, die je alleen of in teamverband kunt beoefenen. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter! Belangstellenden kunnen contact opnemen via info@pampus.nl om te ervaren of roeien iets voor hen is.
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto