Petitie Sportief Burgerinitiatief meest gesteund

Algemeen

ALMERE - De petitie ‘Almere sportiefste&gezondste stad van Nederland’ is vorige week uitgegroeid tot de meest ondertekende petitie van Almere. In een maand tijd hebben meer dan 285 Almeerders de petitie ondertekend.



De petitie is online gezet door het ‘Sportief Burgerinitiatief’ Almere die de gemeente wil aanzetten om een krachtiger sportbeleid te voeren.
Het Sportief Burgerinitiatief wordt gevormd door een flink aantal sportclubs in Almere. Zij vinden de huidige sportnota niet daadkrachtig en willen op een positieve wijze de gemeentebestuurders wijzen op de belangrijke rol die sport kan vervullen in de Almeerse samenleving. Het vergroot de sociale cohesie en maakt de bevolking gezonder. Zo is het een doorn in het oog dat Almere van alle Nederlandse steden het grootste aantal dikke kinderen heeft.
Almere zou kunnen aanhaken op het ‘Olympisch Plan 2028’ waarbij het kabinet ons land sportief opwaardeert zodat Nederland kans maakt op de Olympische Spelen. Er liggen acht ambities die gerealiseerd moeten worden. Het Sportief Burgerinitiatief wil die, samen met de beleidsmakers, oppakken. Het gaat dan om onderwerpen als topsport, breedtesport, sociaal-maatschappelijke effecten, welzijn, economie, ruimtelijke ordening, organisatie van evenementen en media-aandacht. De gemeente zou na de verkiezingen een wethouder moeten aanstellen voor deze ambities. De petitie is te vinden op www.petities.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto