Zanger Ruben Anthony verandert zijn dakterras in podium. (Foto: Denica Ruseva)
Zanger Ruben Anthony verandert zijn dakterras in podium. (Foto: Denica Ruseva) Denica Ruseva

Zanger Ruben Anthony wil met muziek voor verbinding zorgen in Poort

Uit

POORT – Muziek verbindt, dat heeft zanger Ruben Anthony in de afgelopen coronaperiode meer dan ooit gevoeld. “Enerzijds heb ik die verbinding enorm gemist, doordat optredens niet door konden gaan. Maar door kleinschalige initiatieven die wèl mogelijk waren, ontstond echt een gevoel van saamhorigheid”, vertelt de Almeerder. Om ook in zijn eigen buurt voor die verbinding te blijven zorgen, heeft hij het plan opgevat om een concert te geven vanaf zijn eigen dakterras aan de Polenstraat in Poort.

Ruben on the Roof

De buurt is uitgenodigd voor het concert van Ruben on the Roof, dat plaatsvindt op 8 augustus om 16.00 uur en gratis kan worden bijgewoond. “Dit idee is eigenlijk ontstaan toen wij vorig jaar op mijn dakterras aan het repeteren waren voor een serie concerten in View. Ik zag ramen opengaan en mensen meegenieten vanaf hun balkon”, vertelt Ruben. Tijdens de kunstroute Poort met Passie gaf de zanger ook optredens vanaf zijn dakterras. “Het smaakt naar meer. Zo kan ik iets doen voor mijn buurt en kunnen wij tenminste optreden voor publiek. Dat wordt wel weer even inkomen na al die maanden. We moeten weer op elkaar ingespeeld raken en ik moet zorgen dat mijn stem het weer een hele show kan volhouden. Dat vraagt de nodige training.” De concerten zijn mede mogelijk dankzij een bijdrage van het Fonds Podiumkunsten.

Stagelife

De coronaperiode was voor Ruben Anthony – zoals voor velen – ook een moment van bezinning. “Toen ik niet kon optreden, ben ik toch gaan nadenken over wat ik kon doen naast mijn werk als artiest. Inmiddels heb ik Stagelife opgericht, waarmee ik mijn 25 jaar ervaring in de entertainment business wil doorgeven aan de talenten van de toekomst: de kids uit Almere Poort.”

Het idee ontstond nadat Ruben een meisje uit zijn buurt, zangtalent Ayah, had geholpen bij het voorbereiden van haar optredens bij The Voice Kids. “Als oud-deelnemer aan The Voice wist ik wat daar allemaal bij komt kijken. Naast zangles kon ik haar dan ook veel tips en tricks meegeven, onder andere op het gebied van stage-performance en tekstinterpretatie. Toen zij de halve finale had bereikt was ik zó trots!” De zanger besloot dat hij hier meer mee wilde doen. “Ik heb zoveel kennis en ervaring, waarom zou ik die niet inzetten om jong talent verder op weg te helpen? Een nieuwe stap in mijn carrière, die ik zonder mijn lege agenda door de coronapandemie misschien nooit had kunnen zetten.”
Kijk voor meer informatie op www.stagelife.nl en www.rubenanthonymusic.com.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto