Bewoners zijn tegen de plannen op het Havenhoofd. (Foto: aangeleverd)
Bewoners zijn tegen de plannen op het Havenhoofd. (Foto: aangeleverd)

Projectontwikkelaar HBA wil geen uitleg geven

Politiek

ALMERE - Projectontwikkelaar HBA, die op het Havenhoofd in Haven een woontoren mag gaan bouwen, heeft geen behoefte om nadere uitleg te geven over het vorige week verstuurde persbericht waarin het meldde open te staan voor alternatieve locaties. Het persbericht zette kwaad bloed bij raadsleden. De PvdA heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de handelswijze van de projectontwikkelaar.

Door Marcel Beijer

Zoals bekend wil HBA een woontoren bouwen op het Havenhoofd. Niemand is blij met die plannen, ook de gemeente niet. Er was een alternatief waarbij de woontoren een aantal meter verderop kon worden gebouwd, zodat het voormalige pand van ‘t Veerhuys behouden kon blijven. De gemeenteraad moest daar voor het zomerreces een besluit over nemen en laste zelfs nog een extra vergadering in om die beslissing uiteindelijk te forceren.
De inkt van het besluit was nog niet droog of HBA stuurde een persbericht uit waarin werd aangegeven dat ze toch openstaan voor alternatieve locaties.

‘Niet te geloven’

‘Niet te geloven’ sneerde PvdA-raadslid Erik Theunissen vorige week via Twitter. ‘Eerst zet HBA het mes op de keel van college, raad en bewoners. Maar nu staan ze open voor een alternatief? Ik verwacht dan ook dat ze voorlopig geen vergunningen indienen én kosten maken. Tot er duidelijkheid is over alternatieven.’
Ook andere fracties reageerden verbolgen.

Geduld leek op

In de schriftelijke vragen stelt Theunissen dat HBA de indruk heeft gewekt dat het geduld op was. ‘Klopt het dat HBA bij het college en ambtenaren heeft aangegeven dat het geduld op is en dat men niet meer open staat voor alternatieven? Zo nee, waarom is dit beeld bij raadsleden geschapen?’, zo stelt hij.
Ook wilde PvdA weten of er na het raadsbesluit nog contact is geweest met ontwikkelaar HBA om te spreken over alternatieven.”

Openheid

Het college heeft een aantal weken de tijd om de schriftelijke vragen te beantwoorden. Omdat deze politieke vragen zijn gesteld mag het college niet meer ingaan op vragen van de pers.
Deze krant stelde daarom HBA in de gelegenheid openheid van zaken te geven. De projectontwikkelaar zegt daar geen behoefte aan te hebben. “We houden het bij het statement dat in het persbericht is gegeven”, laat een woordvoerder weten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto