Uitlaatservices kunnen niet zomaar naar Almere uitwijken. (Foto: Adobe Stock
Uitlaatservices kunnen niet zomaar naar Almere uitwijken. (Foto: Adobe Stock Karoline Thalhofer - stock.adobe.com

Gooise uitlaatservices kunnen niet zomaar naar Almere uitwijken

Algemeen

ALMERE – Hondenuitlaatservices in ’t Gooi willen de wijk nemen naar Almere nu het Goois Natuurreservaat heeft bepaald dat er slechts drie honden per begeleider in de Gooise natuur mogen lopen. In Almere gelden ook regels. Bovendien is er een wachtlijst.

Door Marcel Beijer

Via social media laten uitlaatservices in ‘t Gooi weten met hun honden naar de Almeerse bosgebieden uit te willen wijken, omdat daar wel met grote groepen honden mag worden gewandeld. Volgens een woordvoerder van Staatsbosbeheer is dat wat al te gemakkelijk geredeneerd. “We hebben juist vorig jaar ons beleid aangescherpt. De regel is: privé mogen mensen in principe zoveel honden uitlaten als ze willen, maar dat geldt niet voor commerciële organisaties, zoals uitlaatservices.”

Contract

Hondenuitlaatservices worden ook wel hussen genoemd. Volgens de woordvoerder zijn hussen verplicht een overeenkomst met Staatsbosbeheer af te sluiten om in de Almeerse stadsbossen de honden uit te mogen laten. “Dat hebben we ingesteld omdat we overzicht willen houden en op deze manier de drukte kunnen reguleren.” Hussen hebben volgens Staatsbosbeheer een grote impact op de natuurwaarden en het genot van andere bezoekers. 

Wachtlijst

De Gooise hussen die zeggen de wijk te zullen nemen naar Almere zullen dus ook zo’n vergunning moeten aanvragen bij Staatsbosbeheer. “Daar moeten ze ook voor betalen”, aldus de woordvoerder. “Dat gaat weliswaar om een klein bedrag, maar wel verplicht. Op die manier houden we overzicht op de situatie.”

Dan is er nog meer slecht nieuws voor de Gooise hussen. “Voorlopig kunnen ze niet in Almere terecht, want er is momenteel een wachtlijst”, besluit de woordvoerder.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto