De bus komt naar de moskee in Poort (Foto: aangeleverd)
De bus komt naar de moskee in Poort (Foto: aangeleverd)

Bloedbank Sanquin met bus naar moskee in Poort

Algemeen

POORT – Jongeren van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap gaan vanaf zaterdag 14 augustus bloed doneren aan bloedbank Sanquin. Het is voor het eerst dat Sanquin op zo’n schaal in groepsverband donaties ontvangt.

Sanquin zoekt nieuwe plasmadonors om meer levens te kunnen redden. Dat is nodig. Plasma is een onderdeel van bloed en is een ontzettend krachtige stof, boordevol afweerstoffen en andere eiwitten die een belangrijke rol spelen bij de behandeling tegen meer dan 100 verschillende ziekten. Ziekenhuizen en artsen schrijven steeds vaker plasma(geneesmiddelen) voor. Dankzij plasmadonaties worden jaarlijks tienduizenden levens gered.

Samenwerking

Sanquin komt op zaterdag 14 augustus met een Bloedbank-bus naar de Baitul Afiyat Moskee om bloedafnames te nemen van de deelnemers. Na twee weken krijgen de donoren te horen of ze zijn goedgekeurd, om daarna elke twee maanden, in groepen, op verschillende afnamelocaties in Nederland bloedplasma te geven. Het is voor het eerst dat Sanquin op zo’n schaal in groepsverband donaties ontvangt

Doneren

Sanquin wil graag zoveel mogelijk donoren, zeker ook in de zomervakantie. Omdat de coronazorg afneemt, zijn ziekenhuizen met een inhaalslag voor andere operaties bezig waardoor de voorraad snel slinkt. De organisatie roept op om juist nu te doneren.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto